fbpx София се превръща в модна столица | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

София се превръща в модна столица

Най-големият моден фестивал в България – Sofia Fashion Week AW 2016 започва на 12 септември (понеделник) и ще продължи до 16 септември в зала EFE на Hotel Marinela Sofia. Третото издание на мащабното модно събитие от най-висока класа ще протече в пет тематични вечери, в които ще бъдат представени общо 52 колекции и модни шоута на дизайнери, модни къщи и брандове от България и чужбина.

На модния подиум на Sofia Fashion Week AW 2016 ще покажат свои колекции Жана Жекова – трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода по време на Haute Couture–вечерта (14.09), когато ще се представя висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа.

Евгения Борисова – дизайнер на Star-Dust ще направи атрактивно представяне на гала вечерта (16.09), когато е закриването, с ексклузивни ревюта на световни гости и топ световни и български марки. Тя ще покаже мода за 4 годишно момиче и за 60-годишната жена.

Моден дебют ще направи Андреа Стефанова по време на четвъртата вечер (15.09) на SFW AW 2016. Талантливата млада дизайнерка ще открие четвъртата вечер. Венета Харизанова ще покаже колекция във втората вечер (13.09) като на ревюто ще дефилират известни личности, но запази повечето от тях в тайна.

Режисьор на Sofia Fashion Week AW 2016 е Силвестър Лолов, а хореограф е Камелия Аврамова. Организаторите обещават, че дрескодът на събитието е официален и фейс контролът ще е засилен. Няма да бъдат допускани лица под 16 години, а младежи от 16 до 18 години могат да присъстват с придружител.

На 16.09 е голямото афтър парти с Fashion TV, които ще дават татуировки „Сваровски“. Ania J, която е официална певица/МС на Fashion TV и хост на повечето партита на модната медия, пристига в България за финалната вечер с бляскаво афтър парти на Sofia Fashion Week AW 2016. Anna Jasinska, както е истинското име на певицата, е неразделна част от партитата Fashion is My Religion на модния гигант в Ню Йорк, Милано, Лондон и др.

На 12.09 Maserati Levante правят официалната премиера на първия джип на бранда, а официалното афтър парти за откриването на Sofia Fashion Week AW 2016 ще е в градината на Hotel Marinela Sofia. Втората вечер на 13.09 афтър партито е в клуб „Кенди“, а на 15.09 е в клуб „Мегами“.

Проектът ще се развие и с първия Summer Fashion Week 2017, който ще се проведе по моделите на модните летни седмици в Сен Тропе и Кан, като българската дестинация ще е к-с Елените.

На пресконференцията присъства и г-жа Елена Кристиано – собственик на Christian Of Roma – партньор на Sofia Fashion Week. Топ-коафьорите на Christian Of Roma ще покажат най-доброто в оформянето на прическите и ще допълнят последния щрих на моделите, дефилиращи в петте вечери по време на SFW от 12-ти до 16-ти септември. В последната вечер на SFW зала EFE ще бъде завладяна от едно неповторимо шоу, озаглавено “Класиката среща улицата в бъдещето”. Christian Of Roma ще се грижат всяка вечер също и за косата и грима на над 17 блогъра. Официален партньор на събитието за грима е MAC.