fbpx Стартира конкурс “Нарисувай ми стена” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира конкурс “Нарисувай ми стена”

Стартира конкурс “Нарисувай ми стена”

Върху избрани 4 знакови сгради в 4 града на България - София, Пазарджик, Габрово и Пловдив платформата “Нарисувай ми стена” подкрепя реализирането на художествени решения за обществени градски пространства и интериори на обществено значими сгради в цялата страна.

Предизвикателството отправено тази година към участниците е да предложат контекстуално тематично изрисуване на видима стена като създадат разпознаваема художествена идентичност. Целта е реализираната стенопис да олицетворява духа на мястото и съвременния градски живот в България.

В конкурса могат да участват отделни физически лица, както и екипи с оригинални идеи, които с общи усилия да създадат цялостен художествен облик на съответната сграда.

Предложенията ще бъдат оценени от жури от графични дизайнери и художници, представител на Оргахим АД и представител на града/обекта/общността ползватели на конкретната сграда. Конкурсът ще набира предложения до 25.05.2016 г. Победителите за всеки град ще бъдат обявени на 13.06 понеделник, след финалното гласуване на публиката през сайта в седмицата от 01.06 – 11.06.

На победителите ще бъде връчена парична награда от 2000 лв. и ще бъдат покрити разходите за път и престой по време на реализацията на терен. За всеки обект при достатъчно предложения с висока художествена стойност журито и публиката ще излъчат по един победител, чиято творба ще бъде реализирана след допълнително детайлизиране на техническите детайли в периода юли-октомври месец 2016.