fbpx #steniskanabala стартира за 10-та година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

#steniskanabala стартира за 10-та година

Вече 10 години кампанията #steniskanabala помага на зрелостници без родители да продължат обучението си във ВУЗ и да получат равен шанс в живота. 

За изминалото време инициативата събра дарения в размер от над 600 000 лева и осигури над 270 стипендии за висше учебно заведение на абитуриенти в неравностойно положение и над 100 финансови поощрения за тези от тях, които имаха отличен и много добър успех във втори и трети курс. Предизвикателството към всеки завършващ средно образование випуск е да се включи в каузата, да избере #steniskanabala и така да подпомогне връстници в нужда. Над 100 училища от цялата страна се отзоваха и доказаха, че зрелостниците са отговорни и мислещи млади хора, подкрепящи полезните начинания. 

Днес на специално събитие в зала „ETO”, София, бе обявен старта на новия сезон 2023. Инициаторите от Мото-Пфое, с подкрепата на БЧК и логистичното партньорство на DHL Express България, са подготвили тениска с нов уникален интерактивен дизайн, за които е разработен инстаграм филтър, който кара изображението да се промени и да даде символна характеристика, чрез някое от дванадесет животни, които избрахме . Всяко едно от животните носи специална характеристика, с която да опише притежателя на тениската. Дългогодишната инициатива на Мото-Пфое, освен да помага на деца в неравностойно положение, мотивира другите деца, да са тези, които подават ръка, затова тазгодишното послание на тениската е „Помогни на друг да намери своя път“

Тениските на програмата могат да се поръчат на едноименния сайт https://steniskanabala.bg, но също през Инстаграм профила на кампаниятa.

До момента участието си в #steniskanabala 2023 са потвърдили няколко випуска от цялата страна, много скоро зрелостниците ще получат новият уникален дизайн на тениска 2023. По традиция, в последния момент се получават най-много заявки, така че организаторите са готови да приемат всички поръчки. 

Важно е да се припомни, че в каузата могат да се включат и пораснали абитуриенти. На сайта на кампанията вече се поръчват тениски с кауза и за випуските от декадите на 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век.

#steniskanabala през 2023 г. отново подканя хилядите абитуриенти да се сбогуват с училището с тениска, вместо скъп тоалет и да дарят средства за връстници сираци, които ще станат студенти. 

Дарения и поръчка на тениски се осъществява през сайта на програмата. Информация за инициативата и правилата за кандидатстване за стипендии също са на: https://steniskanabala.bg/