fbpx Бургаско е най-бързо растящият бранд като дял в обем на българския бирен пазар през 2021 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Бургаско е най-бързо растящият бранд като дял в обем на българския бирен пазар през 2021 г.

Бургаско е най-бързо развиващият се бранд в България в категория бира по пазарен дял в обем за 2021 г. спрямо 2020 г. според NielsenIQ RMS. Данните са за 12-месечния период, приключващ на 31.12.2021 г., и обхващат ритейл пазара на бира в България (вкл. и петрол канала). Статистиката показва устойчивото развитие и растеж на бранда, който компанията регистрира в последните години.

„Щастливи сме, че Бургаско се превърна в толкова разпознаваем и любим бранд за много българи. Логично е да го свързваме с лятото и морето, но данните показват, че марката все по-често е предпочитаният избор не само на регионално, но и на национално ниво. Това може само да ни радва, защото е ясно свидетелство за качеството на продукта и ангажираността на потребителите с него.“, казва Десислава Даковска, старши бранд мениджър „Локални марки“ в „Каменица“ АД.

От създаването си през 1971 г. до момента Бургаско бележи сериозно развитие по пътя си от един от най-разпознаваемите регионални брандове към предпочитана марка бира в национален мащаб. Лидерските позиции, които заема, са свързани с ключовите послания, които компанията стратегически развива. Бургаско носи морския дух на родния си град и говори на аудиторията 25-39 г., която в забързаното ежедневие има нужда да избяга на спокойно и безгрижно място.