fbpx Плевен ще получи 14 нови електрически автобуса YUTONG до края на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Плевен ще получи 14 нови електрически автобуса YUTONG до края на годината

Градският транспорт на Плевен ще получи 14 нови, изцяло електрически автобуса Yutong. Договорът, подписан от инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт” ЕООД, и Андон Димитров – изпълнителен директор на избрания изпълнител – „Българска автомобилна индустрия” ЕАД – София, е на стойност 13 417 322.40 лв. с ДДС. С осъществяването на този проект Плевен ще се превърне в първия български град със 100% електрифициран градски транспорт.

Доставката на електрическите автобуси Yutong  и зарядните станции към тях се осъществява в рамките на проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен транспорт в Плевен”, процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух – BG16M1OP002-5.004, по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”.  На церемонията присъстваха още кметът на Община Плевен Георг Спартански, неговият заместник Стефан Милев, Тодор Стойков – търговски директор на „Българска автомобилна индустрия” ЕАД.

Българска Автообилна Индустрия трябва да достави новите автобуси в срок до 12-ти декември 2021г. Те са 12 метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана, високоякостна стомана, за по-голяма сигурност на пътниците и водача. Снабдени са със система за видеонаблюдение, високоговоряща система, както и със система за наблюдение и диагностика в реално време.

Напълно климатизираните автобуси, разполагат с 32 седящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен благодарение на механичната рампа и системата за накланяне.

Пробегът на един електрически автобус Yutong при пълен заряд е до 400 км., а времето за зареждане на батерията е под 4 часа. Над 67 т. са вредните емисии въглероден диоксид, които ще бъдат спестени от едно превозно средство на годишна база.

Гаранцията на автобусите е 60 месеца, а на батериите им – 96 месеца. Високоспециализиран екип от БАИ и Yutong Bus ще гарантират тяхната надеждна експлоатация и навременно и компетентно сервизно обслужване.