fbpx Създадохме първия в света софтуер за космически туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Създадохме първия в света софтуер за космически туризъм

Създадохме първия в света софтуер за космически туризъм

Българският разработчик на бизнес софтуер Орак Инженеринг представи официално днес първото в света софтуерно решение за космически туризъм днес в София.
Софтуерното решение представлява версия на туристическия продукт ОРАК R6 Travel, чиято световна премиера се състоя преди две седмици на изложението CeBIT в гр. Хановер, Германия. Версията за космически пътешествия обаче е оптимизирана за управление на работата на компаниите за частни космически полети и всички останали участници по веригата в този нов и много перспективен сегмент. На практика ORAK R6 DTA организира всички детайли около пътуването, включително и наземната част.

„Само през тази година има четири технологично готови проекта за космически туризъм, които вече са преминали успешно изпитания, а записалите се и чакащи туристи вече са хиляди. Новите проекти имат стойност от около 100 000 щ. долара на човек и потенциала им до 2020 г. е за над 20 миларда щ. долара приходи. Всички тези потенциални клиенти трябва да бъдат записани в листи на чакащи, да преминат първоначални прегледи и инструктажи, да бъде планирано космическото им пътуване с всички туристически детайли около него. За тази цел е необходимо надеждно софтуерно решение, отговарящо на специфичните нужди на този нововъзникващ бранш и аз се радвам, че именно нашият екип създаде първия такъв продукт на пазара“ - заяви главният директор на ОРАК Инженеринг Красимир Стоянов.
Очакванията му са секторът на софтуерни системи за космически туризъм в обозримо бъдеще да достигне обем от около 15 - 30 млн. щ. долара.