fbpx „Пивоварница Каменица“ подготвя благотворителна топла кухня | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Пивоварница Каменица“ подготвя благотворителна топла кухня

Точно една година след откриването си „Пивоварница Каменица“ отваря вратите си за благотворителна топла кухня за най-нуждаещите се семейства в град Пловдив и региона. В партньорство с известния пловдивски кулинар Костадин Шанков Пивоварница организира дарителска кампания за набиране на средства за хранителни продукти, които след това да бъдат сготвени в топла храна за най-нуждаещите се в този период.

Всеки, който желае, може да допринесе към благотворителната инициатива, като направи дарение чрез платформата HelpKarma на https://bg.helpkarma.com/help/631587029018 - #ТоплаКухня и храна за нуждаещи се в Пловдив. Със събраните средства ще бъдат закупени хранителни продукти. Във връзка с идните Великденски празници целта е да се помогне на максимално много нуждаещи се. Идеята е инициативата да продължи и в седмиците след Великден.

„Целта на кампанията е в труден момент като този да можем да обединим усилия и помогнем на наистина нуждаещите се семейства“., коментира Шанков. „Радваме се, че с Пивоварница ще можем да бъдем част от тази благородна инициатива и да допринесем с малко за усмивките на толкова много хора, които имат нужда от това точно сега. Ние казваме, че най-добрите срещи започват на комина и точно сега коминът ни помага да останем свързани, макар и не физически“., споделя Маргарита Стойчева, Генерален мениджър на „Пивоварница Каменица“.

Цялата кампания се осъществява от екип доброволци, организирани от Костадин Шанков, и екипа на Пивоварница. Самият Костадин Шанков е популярен шеф готвач, занимава се с различни благотворителни и социални дейности и е добре познат от кулинарното предаване MasterChef.

Кампанията се прави от хората за хората и на първо място в тази ситуация е осигуряването на безопасността на екипите на място. Пивоварница е предприела всички необходими мерки за чистота, хигиена и безопасност, съгласувани и със съответните органи на реда и институции. Осигурени са необходимите лични предпазни средства за екипите. Ще се осъществява строг контрол и проследяемост, както и постоянна и редовна дезинфекция на помещенията.

„Пивоварница Каменица“ заедно с екипа на Костадин Шанков благодарят предварително на всички, които ще се включат, и се надяват чрез този жест да стоплят сърцата и домовете на повече хора в този момент, когато всички имаме най-силна нужда да бъдем подкрепяни.