fbpx „Пивоварница Каменица“ подготвя благотворителна топла кухня | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Пивоварница Каменица“ подготвя благотворителна топла кухня

„Пивоварница Каменица“ подготвя благотворителна топла кухня

Точно една година след откриването си „Пивоварница Каменица“ отваря вратите си за благотворителна топла кухня за най-нуждаещите се семейства в град Пловдив и региона. В партньорство с известния пловдивски кулинар Костадин Шанков Пивоварница организира дарителска кампания за набиране на средства за хранителни продукти, които след това да бъдат сготвени в топла храна за най-нуждаещите се в този период.

Всеки, който желае, може да допринесе към благотворителната инициатива, като направи дарение чрез платформата HelpKarma на https://bg.helpkarma.com/help/631587029018 - #ТоплаКухня и храна за нуждаещи се в Пловдив. Със събраните средства ще бъдат закупени хранителни продукти. Във връзка с идните Великденски празници целта е да се помогне на максимално много нуждаещи се. Идеята е инициативата да продължи и в седмиците след Великден.

„Целта на кампанията е в труден момент като този да можем да обединим усилия и помогнем на наистина нуждаещите се семейства“., коментира Шанков. „Радваме се, че с Пивоварница ще можем да бъдем част от тази благородна инициатива и да допринесем с малко за усмивките на толкова много хора, които имат нужда от това точно сега. Ние казваме, че най-добрите срещи започват на комина и точно сега коминът ни помага да останем свързани, макар и не физически“., споделя Маргарита Стойчева, Генерален мениджър на „Пивоварница Каменица“.

Цялата кампания се осъществява от екип доброволци, организирани от Костадин Шанков, и екипа на Пивоварница. Самият Костадин Шанков е популярен шеф готвач, занимава се с различни благотворителни и социални дейности и е добре познат от кулинарното предаване MasterChef.

Кампанията се прави от хората за хората и на първо място в тази ситуация е осигуряването на безопасността на екипите на място. Пивоварница е предприела всички необходими мерки за чистота, хигиена и безопасност, съгласувани и със съответните органи на реда и институции. Осигурени са необходимите лични предпазни средства за екипите. Ще се осъществява строг контрол и проследяемост, както и постоянна и редовна дезинфекция на помещенията.

„Пивоварница Каменица“ заедно с екипа на Костадин Шанков благодарят предварително на всички, които ще се включат, и се надяват чрез този жест да стоплят сърцата и домовете на повече хора в този момент, когато всички имаме най-силна нужда да бъдем подкрепяни.

Facebook коментари