fbpx Бюти бранша се събира на най-голямото професионално изложение в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бюти бранша се събира на най-голямото професионално изложение в София

Над 200 водещи марки българска и световна козметика, апаратура и иновативни продукти ще бъдат представени от 17 до 19 октомври 2014 г. в Интер Експо Център, София в рамките на 35-то издание на традиционния професионален форум за красота и здраве – „Арена на красотата“. В събитието ще се включат лектори и преподаватели от България, Франция, Русия, Израел, Гърция и Македония и ще бъдат представени над 100 нови продуктови линии, услуги и апаратура. Специалистите ще могат да присъстват на десетки демонстрации на последните модни тенденции в грижата за нокти, коса, лице и тяло, а всички посетители на ARENA Professional 2014 ще могат да се възползват както от безплатни консултации.

За първи път у нас ще гостуват експертите от Beautystreams - водещият моден източник за козметичната и дизайнерската индустрия и единствената компания, която предлага онлайн услуга за прогнозиране на тенденциите в тази сфера. Събитието е предназначено за производители на козметика и опаковки.

За втора поредна година ще се проведе и шампионатът по дизайн и изграждане на нокти - „GOLDFINGERS NAIL ARENA PROFESSIONAL BALKAN“. Той стартира през 2013 г. с 28 участници - български и чуждестранни нейл дизайнери, а тазгодишното издание отправя предизвикателство към състезателите в нови 6 категории. Във второто издание на Make-Up Competition Arena of Beauty темата е „Стихии“, а мотото „Да взривим нещо!“ цели да предизвика гримьорите да развихрят своето въображение и креативност и да покажат най-смелите си идеи за перфектна визия. През 2014 г. националният конкурс по SPA масаж, единствен по рода си в България, ще се радва на международно участие в лицето на председателя на журито Андрей Сърченко, ръководител на „Международна школа SPA“ и член на съвета на „Националната федерация на масажистите“ в Русия.

Специално внимание е отделено и на динамичното развите на сектора у нас, като подробности за възможностите за развитие, конкурентноспособност, професионална квалификация и други важни теми, касаещи бранша ще бъдат засегнати в рамките на дискусионен форум, организиран от НАПОО (Национална агенция за професионално образование и обучение) и АМСПИКЗ (Асоциация на малките и средните предприятия от индустрията за красота и здраве).