fbpx Клиентите все повече предпочитат "всичко под един покрив" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Клиентите все повече предпочитат "всичко под един покрив"

Според проучване, изготвено от Nielsen IQ и използвано за целите на Kaufland за проучване на потребителското поведение, българинът все повече предпочита да намира всичко необходимо за своя пазар на едно място. Терминът „One Stop Shopping”, с който се назовава възможността да намериш всичко на едно място, навлиза все повече в ежедневието на клиентите, като 63 % от запитаните подчертават, че могат лесно и бързо да открият каквото им е нужно в Kaufland.

Пазаруването, при което можеш да намериш всичко необходимо на едно място и един паркинг, е предпочитано от близо 70% от клиентите на лидера в ритейла. Мотивацията за избор на място за пазаруване все повече се свързва с възможността да се комбинира с допълнителни активности и услуги за цялото семейство. 72% (според анализи на Kaufland България) от пазаруващите седмичен семеен пазар предпочитат да го съчетават с посещение в аптека, дрогерия или с плащане на комунални услуги. Високо се цени наличието на детска площадка или друго място за забавление на деца. Решаващи при избора на място за пазаруване са наличието на услуги за цялото семейство, включително дрогерии и зоомагазини.

Профилът на българския пазаруващ е подчертано женски (62% жени към 38% мъже), но решенията какво и къде да се пазарува остават приоритет на мъжете (57%).

на снимката - Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България