fbpx Въвеждане на повече технологии в туризма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Въвеждане на повече технологии в туризма

В започналата работа по подзаконовите нормативни актове към новия Закон за туризма очакваме бизнесът да даде повече идеи за добри практики и приложение на информационните технологии в дейността на хотелиери, туроператори и агенти. Това каза днес заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов при откриването на първата конференция за маркетинговите иновации в туризма „Тravel Academy 2013“.

Инициативата обединява идеите предимно на млади хора, които могат бързо да надградят постигнатото в българския туризъм и да го направят устойчив сектор. Много нови идеи са залегнали и в закона – например правната възможност за осъществяване на електронна търговия в туризма, сключване на договори по интернет, издаване на ваучери за услуги, регистрация и др. Внедряването на модерните технологии и информационните продукти в туристическите предприятия несъмнено ще повиши тяхната конкурентоспособност. В това отношение всяка нова инициатива ще има подкрепата на държавата, подчерта зам.-министърът.

В двудневния форум, който е под патронажа на МИЕТ, се включват близо 150 хотелиери и представители на туроператорски и агентски фирми. Съвместно с експерти по реклама, маркетинг и с юристи те дискутират съвременните методи за привличане на повече туристи, както и конкретни полезни практики – как се изгражда уебсайт на туристическа фирма, управление на онлайн репутация, тънкости на имейл маркетинга и рекламата, работа с електронни каталози, пласмент по интернет на хотелско настаняване и др.