fbpx Най-големите във винения бизнес се събират на балкански форум в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-големите във винения бизнес се събират на балкански форум в София

Най-големите във винения бизнес се събират на балкански форум в София

За първи път в София от 14 до 17 юни 2012 г. ще се проведе The Balkans International Wine Competition (BIWC) - най-големият винен форум на Балканите. Повече от 100 винопроизводители от всички балкански страни ще представят вина си пред елитно жури и многобройните винолюбители не само от България, но и от много балкански страни, както и да се състезават със стотиците проби червени, бели, розе, пенливи и десертни вина, произведени в границите на Балканския полуостров.

За първи път топ Masters of Wine ще водят дегустационните панели и ще оценяват балканските вина. Председател на BIWC e единственият на Балканите и Югоизточна Европа Master of Wine Konstantinos Lazarakis – Гърция. Място в световноизвестното жури намират и имената на Caroline Gilby MW - Великобритания, Christy Canterbury MW – САЩ, Paul Liversedge MW – Швейцария, както и много други винени екперти, които ще помогнат да се изгради позитивния имидж на балканските вина в световен мащаб.
Журито ще избере победител в категориите бяло сухо вино, червено сухо вино, розе сухо вино, искрящо вино и десертно вино. Победителят от всяка категория ще бъде отличен със специален трофей.

Носителят на Голямата Награда на BIWC ще бъде определен независимо от победителите в отделните категории. Ще победи онова вино, което според международното жури е най-елегантно, най-комплексно и най-добре ориентирано към пазара.
The Balkans International Wine Competition е форум, на който ще си дадат среща световни винени експерти - Masters of Wine, винени търговци, винени журналисти от САЩ, Великобритания, Русия, Индия, Скандинавия, Швейцария, Германия, Белгия, Холандия и всички Балкански страни.

БАЛКАНИТЕ могат да се похвалят с най-древната винена история в света. Със своите близо 1,8 милиона тона вино годишно, регионът се нарежда на 5 място в света, веднага след най-големите страни винопроизводителки - Италия, Франция, Испания и САЩ. За последното десетилетие Балканите вече заявяват претенциите си за ключов играч на световната винена карта. За регистрации за форума на:

www.balkanswine.eu/bg/pages/Aboutus/