fbpx Правителството отпуска 46,4 млн. лева за купуването на допълнителни количества от ваксината на Пфайзер/Бионтех | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Правителството отпуска 46,4 млн. лева за купуването на допълнителни количества от ваксината на Пфайзер/Бионтех

Водеща снимка
Да

Правителството отпуска 46,4 млн. лева за купуването на допълнителни количества от ваксината на Пфайзер/Бионтех

Правителството отпуска 46,4 млн. лева за закупуването на допълнителни количества от ваксината Пфайзер/Бионтех срещу COVID-19. Това е казал премиерът Бойко Борисов днес по време на правителственото заседание, съобщава пресцентърът на кабинета.

Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози. "Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията", е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.
Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г.

Министър-председателят е подчертал, че независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.