fbpx Заедно в час и БФБЛ анонсираха Благотворителния търг на звездите 2015 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Заедно в час и БФБЛ анонсираха Благотворителния търг на звездите 2015

Отговорният бизнес споделя максимата, че качественото образование е ключът към стабилен икономически растеж и развитие на обществото и на практика подкрепя проекти с принос към тази цел. Единствената инициатива, която събира компании и известни личности в името на изключително важната кауза, е Благотворителният търг на звездите, стана ясно на специална пресконференция на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и фондация Заедно в час, проведена в пресклуба на БТА днес. Двете организации поканиха всички свои съмишленици да станат част от четвъртото издание на нестандартното събитие на 25 ноември 2015 г.

„За БФБЛ като общност на отговорните компании е от първостепенно значение да съдейства за положителна промяна в обществото. В бизнеса най-важно е да идентифицираш проблема и след това да работиш целенасочено за преодоляването му. Знаем, че всяко дете заслужава отлично образование и затова за четвърта година подкрепяме Заедно в час в работата им да променят настоящата ситуация в училищата, като мотивират способни млади хора да преподават на деца с ниски резултати. Бъдещите бизнес лидери са в днешните класни стаи и ние можем да помогнем те да реализират своя потенциал напълно”, каза Ираван Хира, председател на БФБЛ.

Благотворителният търг на звездите е нестандартно за България събитие, което дава безпрецедентна възможност на компаниите да наддават за два часа от времето на известни личности и така да подпомогнат мисията на Заедно в час всяко дете у нас  да има достъп до качествено образование.

„Целта ни тази година е да привлечем и подготвим нови 150 учители, които да работят с най-нуждаещите се деца в най-предизвикателните училища в България. За нас е голяма чест, че имена като Ивет Лалова, Хилда Казасян, Боян Петров, Ненчо Балабанов и много други прегръщат каузата и са готови да дарят най-ценното за нея – времето си. Всичко това ни кара да вярваме, че заедно с нашите партньори и съмишленици може значително да повлияем за положителна промяна на образователната система. Това събитие е изключително важно за нас не само защото привличаме средства за мисията си, но и правим отговорния бизнес съпричастен с каузата за качествено образование“ , каза Евгения Пеева, изпълнителен директор на Заедно в час.

Сред звездите, привлечени за каузата тази година, са едни от най-известните и вдъхновяващи личности у нас – предприемачите Васил Терзиев и Светозар Георгиев („Telerik”) и Драгомир Кузов („Drag”); поп изпълнителите Поли Генова, група Остава, Белослава и Хилда Казасян; цигуларят Веско Панталеев-Ешкенази; спортните шампиони Ивет Лалова, Стефка Костадинова, Боян Петров и Сани Жекова; актьорът Ненчо Балабанов; фотографите Галя Йотова и Виктор Чучков. Те ще дарят два часа от времето си, за да мотивират със своя талант, знания и умения екипите на компаниите, предложили най-висока цена по време на търга.