fbpx Защо трудът на родителите е ценен | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Защо трудът на родителите е ценен

Защо трудът на родителите е ценен

В Деня на народните будители 12 български компании, с над 8 500 служители, ще отворят вратите си за децата и със специално разработени програми и игри ще им покажат защо трудът на родителите им е важен. Според проучване на младежката заетост - 44% от младите хора считат, че умения за заетост трябва да се формират в гимназията, други 17% - при завършване на училище, a има и още едно популярно мнение, което посочва основното училище като място, в което учениците да се възпитават в труд и създаване на блага – цели 14%. Необходимостта младите хора навреме да се ориентират в света на все по-неясните професии е в основата на инициативата. Другата основна цел е да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява.

Всяка фирма организира конкурс „Гордея се с труда на моите родители“ с награди за децата. Предвидено е и запознаване на малчуганите с други интересни и важни теми: парите и тяхната роля, безопасността на работното място, ролята на интернет, баланса между работа и личен живот, здравеопазване, опазване на околната среда и др.

Тази година инициативата пилотно се провежда в компаниите: Овергаз Инк. АД, Контур Глобал Марица Изток 3 АД, ТехноЛогика ЕАД, Асарел Медет АД, Делойт България ЕООД, както и Аурубис България АД, България он Еър АД, Пиреос банк България АД, Мтел АД, Адвокатска кантора „Доковска, Атанасов и съдружници”, Огняново-К АД и СИ банк АД.
Проектът е на Българската мрежа на Глобалния договор и целта е той да бъде ежегоден, като обхване бизнеса в цялата страна.

 

Facebook коментари