fbpx Samsung планира да разшири 5G портфолиото си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Samsung планира да разшири 5G портфолиото си

Samsung планира да разшири 5G портфолиото си

Samsung е доставила на пазара през 2019 г. над 6.7 милиона Galaxy 5G смартфона, насочени към потребителите, които искат да боравят със скорости и производителност от ново поколение. Към ноември 2019 г. Samsung отчита дял от 53.9% от световния пазар на 5G смартфони  и е лидер в индустрията, предлагайки на потребителите по цял свят пет Galaxy 5G устройства: Galaxy S10 5G, Note10 5G и Note10+ 5G, както и наскоро представените Galaxy A90 5G и Galaxy Fold 5G.

Galaxy Tab S6 5G, който ще бъде наличен в Корея през първото тримесечие на 2020 г., ще бъде първият в света таблет с технологията 5G, който ще осигурява ултра-високи скорости в комбинация с мощността и ефективността на серията Galaxy Tab. Благодарение на дисплея от най-висок клас, мултимедийните функционалности, а сега и 5G технологията, Galaxy Tab S6 5G предлага възможност за висококачествена видеоконферентна връзка, както и отлични потребителски изживявания при гледане на видео, на живо или на запис, или при игри онлайн, или „в облак“ с приятели.

„Смартфоните с 5G съставляваха 1% от световните продажби на мобилни телефони през 2019 г. 2020-та, обаче, ще бъде година на пробив, в която продажбите на 5G смартфони ще отбележат ръст от 1,687% , достигайки до нива от 18% от общия обем на продажби на мобилни устройства в световен мащаб“, обяви Нейл Ша, вицепрезидент „Проучвания“ в Counterpoint Research. „През 2019 г. Samsung бе един от водещите играчи, които даваха тласък на развитието на 5G пазара, предлагайки цялостни 5G решения – от 3GPP стандарти, полупроводници, мобилни устройства до мрежово оборудване. С перспективата за многобройни възможности за развитие в сферата на 5G, през следващото десетилетие Samsung има отлични позиции за капитализация, като продължава да инвестира и да надгражда постигнатото като пионер и силен играч на пазара“, допълни Ша.

В продължение на почти едно десетилетие Samsung работи усилено в тясно сътрудничество с партньори-оператори, регулаторни органи и държавни агенции, за да пренесе 5G технологиите от лабораториите за развойна дейност и тестове в реалния живот и да създаде възможно най-доброто потребителско изживяване, благодарение на 5G. През изминалата година, в допълнение към представянето на силно портфолио от 5G устройства, компанията постигна много исторически успехи, включително осигуряването на мрежово оборудване за първите в световен мащаб 5G услуги с търговска цел в Корея. Освен това, Samsung бе избрана да достави 5G мрежово оборудване за три от водещите оператори в САЩ.

През предстоящата година Samsung ще продължи да има водеща роля на пазара за 5G иновации, като представя нови постижения, които още повече ще увеличат скоростта, ефективността и сигурността на 5G смартфоните. През 2020 г. тези постижения ще предоставят на още повече потребители достъп до нови изживявания в света на мобилните технологии, които ще променят начина на гледане на филми, телевизия, спортни програми, интеракцията с тях, игрите, разговорите с приятелите и семейството.