Поле за действие на иноваторите

За трета поредна година фондация „Кошер” организира TEDxBG, което e българското издание на култовото събитие TED (Technology, Entertainment and Design) по лиценз на TED. Програмата на тазгодишното издание включва участници като политолога Иван Кръстев, физика в ЦЕРН Леандър Литов, консултанта за революции Сърджа Попович, артиста Иван Мудов, астронома Ивелина Момчева, музиканта Kottarashky и много други говорители.

Всички лекции ще се записват и могат да бъдат видeни дни след събитието онлайн на tedxbg.org, а над 800 човека ще гледат живо предаване на конференцията в Пловдив, Варна, Бургас и Русе благодарение на доброволците, които организират паралелни събития в най-големите български градове. За всички участници и гости в София, съботният ден ще завърши с представление на „Мадам Бътерфлай” в Националната опера, където се провежда самото събитие.

VIVACOM подкрепя осъществяването на конференцията като част от политиката си за подкрепа на иновативните идеи и стартиращия бизнес, а инициативата #newbornideas се провежда за втори път, след като по време на последната StartUP конференция, в края на миналата година, победител стана проект за мобилно приложение за здравословното хранене. Най-прогресивната и иновативна идея, която се роди по време на TEDxBG в събота, ще бъде реализирана и ще получи възможност да се презентира на следващото издание

Facebook comments