fbpx Бали затвори вратите си за туристи заради пандемията поне до края на 2020 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Бали затвори вратите си за туристи заради пандемията поне до края на 2020 г.

Една от най-известните световни туристически дестинации Бали отвори отново плажовете, храмовете и други туристически места за гражданите си в края на юли и заяви, че ще позволи на чуждестранните туристи да се завърнат на 11 септември.

Но планът вече е отменен заради тревогите относно увеличаващия се брой на заразените в Индонезия и заради многото чуждестранни граждани, подлежащи на забрана за пътуване в техните страни. Джакарта също също все още се въздържа да премахне забраната си за чуждите туристи да влизат в Индонезия.

"Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават Индонезия, включително Бали", заяви управителят на острова в официално писмо. "Централното правителство подкрепя плановете на Бали да възстанови туризма чрез отваряне на вратите за международни туристи. Това обаче изисква грижи, благоразумие, да не се бърза и изисква внимателна подготовка", добави той.

Той не даде нова дата за разрешаване на посещение на чуждестранни туристи.

Остров Бали е регистрирал около 50 смъртни случая и малко над 4000 случая на коронавирус. В Индонезия са регистрирани 6 680 смъртни случая от вируса и повече от 153 000 заразени, но се смята, че реалният брой е много по-голям заради ограничените тестове.