fbpx Бали затвори вратите си за туристи заради пандемията поне до края на 2020 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бали затвори вратите си за туристи заради пандемията поне до края на 2020 г.

Водеща снимка
Да

Бали затвори вратите си за туристи заради пандемията поне до края на 2020 г.

Една от най-известните световни туристически дестинации Бали отвори отново плажовете, храмовете и други туристически места за гражданите си в края на юли и заяви, че ще позволи на чуждестранните туристи да се завърнат на 11 септември.

Но планът вече е отменен заради тревогите относно увеличаващия се брой на заразените в Индонезия и заради многото чуждестранни граждани, подлежащи на забрана за пътуване в техните страни. Джакарта също също все още се въздържа да премахне забраната си за чуждите туристи да влизат в Индонезия.

"Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават Индонезия, включително Бали", заяви управителят на острова в официално писмо. "Централното правителство подкрепя плановете на Бали да възстанови туризма чрез отваряне на вратите за международни туристи. Това обаче изисква грижи, благоразумие, да не се бърза и изисква внимателна подготовка", добави той.

Той не даде нова дата за разрешаване на посещение на чуждестранни туристи.

Остров Бали е регистрирал около 50 смъртни случая и малко над 4000 случая на коронавирус. В Индонезия са регистрирани 6 680 смъртни случая от вируса и повече от 153 000 заразени, но се смята, че реалният брой е много по-голям заради ограничените тестове.