fbpx Започна турнира за стартиращи предприемачи 3Challenge | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започна турнира за стартиращи предприемачи 3Challenge

На 30 март 2013 г. (събота) от 13:00 часа в Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе първият етап – Idea, от четвъртия сезон на турнира за иновативни бизнес идеи 3Challenge. Събитието се организира от клуба по предприемачество Start It Smart. Генерален партньор на 3Challenge е SuperHosting.BG, а спонсор е Telerik.

3Challenge е турнир по предприемачество за иновативни бизнес идеи, чрез който се дава възможност на млади хора от цяла България да превърнат своите идеи в реален бизнес. Насочен е към млади предприемачи и изобретатели в началните им стъпки в предприемачеството. Турнирът се състои от три етапа (Idea, Seed и Grow) и се провежда в рамките на шест месеца, през които участниците в турнира получават менторство от едни от най-успелите български предприемачи и бизнесмени. Турнирът предоставя и множество материални и нематериални награди (хостинг, бизнес софтуер, счетоводни услуги, офис пространство, достъп до предприемаческа библиотека и др.). Голяма стойност носи и възможността за представяне на проекта пред голяма аудитория и жури, включващо представители на двата инвестиционни фонда LAUNCHub и Eleven. До момента 3Challenge остава единственият турнир в България, който се стреми да развива разнообразни бизнес идеи в дългосрочен план.

На самото събитие Idea публиката ще има възможност да чуе представянето на бизнес идеите на 18-те екипа, избрани от членовете на Start It Smart сред множество кандидатствали. Жури ще избере между 6 и 9 от тях, които ще продължат към втория етап от турнира – Seed, където те ще покажат постигнатия напредък, както и наученото в менторската програма.