fbpx Стартира първото екоучилище в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира първото екоучилище в България

Стартира първото екоучилище в България

Фондация „Заедно в час“ и „ЕКОПАК България“ АД откриха първото „Екоучилище“ в България – 132 СОУ „Ваня Войнова“, гр. София. То ще бъде използвано за създаване на модел, на чиято база впоследствие да бъдат изграждани екоучилища в цялата страна.

Фирмата инвестира в подобряване на инфраструктурата на училището, както и в разработването на учебни материали за всички ученици от 1-ви до 12-ти клас. Специализираните методични материали за провеждане на еко-часовете са разработени от учители по програмата "Заедно в час" в рамките на традиционната Лятна академия на организацията. През тази учебна година в 132 СОУ ще преподават четирима учители на „Заедно в час“.

Обучението ще е през цялата учебна година като часовете ще бъдат посветени главно на влиянието на човешката дейност върху компонентите на околната среда. Специално внимание ще се отдели на разделното събиране и рециклиране и ползите за природата и обществото. Крайната цел на проекта е създаването на трайни навици у децата и техните семейства за разделно събиране на отпадъци и изграждане на отговорно отношение към околната среда.

 

Facebook коментари