fbpx Плевенчани с нов мол от догодина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Плевенчани с нов мол от догодина

Плевенчани ще се сдобият с нов мол догодина. „Панорама мол“, ще отвори врати за клиенти на 12 април 2014 г. С откриването му ще бъдат разкрити над 400 нови работни места в търговията на дребно в града. Молът ще предложи за първи път на потребителите възможности за пазаруване във водещи световни вериги и богат избор от стоки и услуги от среден и средновисок клас на достъпни цени.
В търговският център ще се настани и първият супермаркет Carrefour в Северна Централна България. На 47 хил. кв.м разгъната застроена площ и със 17 500 кв.м отдаваема търговска площ той ще представи и голям брой модни марки, които все още не присъстват в региона, кино с четири зали, кафенета и заведения за хранене.
Молът е проектиран и изграден по стандарт, който осигурява оптимална циркулация на посетителите и видимост на търговските обекти. Има 400 паркоместа на две подземни нива и три търговски етажа с над 50 магазина. Сградата на практика е завършена. До откриването остава разпределянето, довършването и оборудването на помещенията по изисквания на наемателите.

Българската консултантска фирма за имоти Forton, има изключителните права да отдава под наем мола и ще го управлява след откриването му.„Това е първият търговски център в града с мащаб, който позволява навлизането на големите международни вериги. Интересът към него е силен и водещите марки няма да пропуснат възможността да влязат на пазар като Плевен. Потребителите ще получат много повече възможности за пазаруване, а градът ще се сдобие с нов център за прекарване на свободното време, срещи и развлечения“, казва Росен Генев, мениджър „Търговски площи“ във Forton.

Седми по големина град в страната, със 110 хиляди жители, Плевен е икономически център на Централна Северна България. В областта живеят 263 хиляди души.По данни на Forton с 97 кв.м на хиляда жители той е на последно място по предлагане на търговски площи от градовете в България, в които има модерна търговия. Средно за страната тази площ е 101 кв.м. Очаква се дори със завършването на „Панорама мол“ Плевен да остане седми по този показател, пред Велико Търново и Пловдив, но след Бургас, Стара Загора, Варна, Русе, София и Габрово.