fbpx Млада дама е последният претендент за Сомелиер на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Млада дама е последният претендент за Сомелиер на годината

19-годишна сомелиерка от Петрич е шестият финалист, който ще се бори за голямата титла националната титла Сомелиер на годината 2014. Джесика Малинова ще се надпреварва с още петима претенденти, избрани на регионалните полуфинали в София, Севлиево, Пловдив, Варна и Бургас.

За разлика от борбата между професионалните сомелиери, в категорията за винолюбители пет пъти призът отиде при представителите на нежния пол. Единствено в Банско сред най-компетентните ценители на вино беше отличен мъж - Костадин Левенов, който отстрами силния пол при винолюбителите.

В журито на полуфинала в Банско бяха международния винен съдия Вили Гълъбова, председателят на Българската асоциация на професионалните сомелиери – Михаил Марковски и Слави Райчев, председателят на Българско винено общество Георги Ганчев, представители на Асоциация българско вино и други.

Големият финал на конкурса Сомелиер на годината 2014 ще се състои на 28 март в София. В ресторант на Кемпински хотел Зографски повече от 300 гости ще се насладят на шестстепенно гурме меню и специално подбрани елитни български вина, които ще бъдат представени и поднесени от професионалните сомелиери, претенденти за титлата.