fbpx Endava с нови мениджърски назначения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Endava с нови мениджърски назначения

етикети

Роксана Кърку е новият регионален мениджър за операциите на Endava в Централна Европа (България, Молдова и Румъния), а Дариус Щефан поема поста управител на компанията за България. Британският доставчик на иновативни технологични услуги с 4 развойни центъра в България и глобално присъствие в Австралия, Латинска Америка, Обединените арабски емирства, Обединеното кралство, САЩ, Сингапур и Централна Европа

Преди да поеме този пост, Кърку управлява успешно центъра на Endava в Букурещ през последните три години. Тя има богат лидерски опит и през 2023 г. ще поеме управлението на операциите за Централна Европа от Клаудиу Константинеску. Роксана работи в Endava от десет години и е ръководила сложни проекти и програми, клиентски проекти и развойни центрове. Освен това е участвала в широк набор от стратегически разработки, които Endava реализира на регионално ниво през последните години.

„За мен е чест да поема тази нова роля в компанията, на която посветих последните десет години, и се радвам да отворя нова страница в работата си, като си поставям за цел да спомогна за увеличаване на стойността, която предоставяме на нашите клиенти и да предложа нови възможности за растеж за нашите колеги“, посочва Роксана Кърку, регионален мениджър за Централна Европа на Endava.

 „Endava продължава растежа си в България, правейки дългосрочни инвестиции във всички градове, в които оперираме. Работя с екип професионалисти, с които ще продължим да налагаме високия стандарт на работа и ценности, с които компанията ни е известна в глобален мащаб,“ споделя Дариус Щефан, мениджър на Endava България. „Осъществяваме тази цел благодарение на два основни фактора: увеличаване броя на клиентите и проектите, по които работим – над 95% е удовлетвореността на клиентите ни, като същият процент се връща при нас за разработване на нови проекти. Вторият фактор е удовлетвореността на хората – над 40% от новоназначените служители в Endava България идват като препоръки на настоящи служители, което говори достатъчно добре за нашата корпоративна култура и реда на работа. Това, с което сме най-известни и ни отличава от конкурентите на всички пазари, на които оперираме, е, че инвестираме в развитието на нашите хора и им помагаме да бъдат възможно най-добри, като развиват кариерата си, работят в международни екипи, обменят непрестанно опит и реализират успешни технологични проекти за глобални лидери.“

В момента над 5000 служители на Endava са базирани в Централна Европа (България, Молдова и Румъния) и работят за различни клиенти в сектори като обработка на плащания, финансови услуги, TMT (технологии, медии и телекомуникации) и логистика. Endava непрекъснато разширява своя екип като една от най-големите софтуерни компании на местния пазар и един от най-търсените работодатели.