fbpx Acronis с поредно отличие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Acronis с поредно отличие

Acronis,  глобалният лидер в  киберзащитата, обяви, че е признат за „Отлично представящ се“ в Индекса на вендорите на решения за сигурност на крайните устройства на Canalys за първото тримесечие на 2022 г. Компанията, похвалена като пионер в кибербезопасността, е реализирала 18,8 процента ръст на приходите в сравнение с първата четвърт на 2021 година.

Canalys, водеща анализаторска компания на глобалния технологичен пазар, публикува своя Индекс на вендорите на решения за сигурност на крайните устройства и съответното изследване, за да подчертае пазарните дялове и тенденциите в индустрията на защитата на крайни устройства. По-конкретно компанията „оценява представянето на вендорите от гледна точка на възприемането на съответните решения сред потребителите в рамките на пазара на решения за сигурност на крайни устройства през последните 12 месеца (от юли 2021 до юни 2022)“.

В доклада си за 2022 г. Canalys отличава решението на Acronis за сигурност на крайните устройства, което е интегрирано с услуги за бекъп и възстановяване на данни. Acronis бе официално класифициран като доставчик на платформа за защита на крайни точки (EPP) за първи път, когато беше добавен  в Индекса за представяне на доставчиците на решения за сигурност на крайните точки на Canalys през април 2021 г. Оттогава досега Acronis разшири своето портфолио от решения за сигурност на крайните устройства. Компанията  обяви няколко интеграции с платформите на водещи доставчици на услуги и въведе усъвършенствани възможности в Acronis Cyber Protect Cloud - водещата платформа на компанията за цялостна киберзащита тип „всичко в едно“ за доставчици на услуги.

„Щастливи сме, че Canalys признава Acronis за водещ доставчик на платформа за защита на крайни точки“, каза Олег Мелников, главен технологичен директор в Acronis. „Тъй като рисковете за сигурността нарастват, бизнесът се нуждае от нещо повече от прости, традиционни решения за бекъп. Това признание от Canalys демонстрира необходимостта компаниите да възприемат холистичен подход в  решенията за киберзащита като Acronis, за да защитят своята ИТ инфраструктура пред лицето на съвременните заплахи за киберсигурността.“

„Позицията на Acronis като “Отлично представящ се“ вендор в нашия Индекс за ефективност на доставчиците на решения за сигурност на крайните устройства е доказателство за бляскавото пазарно представяне на компанията и изключителните й предложения“, каза Алекс Смит, вицепрезидент на Canalys. „Като се имат предвид уникалният подход на Acronis към киберзащитата и ангажиментът към партньорите, компанията е на път да запази и за в бъдеще позицията си на лидер в решенията за защита на крайните точки сред всички доставчици на услуги и дистрибуторите.“

Решенията за киберзащита на Acronis се ползват с доверие от над 20 000 доставчици на услуги и 750 000 фирми – и предлага услуги в над 150 държави. През последната година Acronis Cyber Protect е предотвратила над 1 милион атаки и е защитила над 2,66 милиона работни процеса, позволявайки на доставчиците на услуги и корпоративните ИТ отдели да избегнат скъпоструващи периоди на непланиран престой и да осигурят непрекъснатост на бизнеса за съответните компании.