Приемат номинации за иновативно предприятие на годината

Стартира първият етап от конкурса организиран от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, за иновативно предприятие на годината. Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, базирани на на иновациите и новите технологии и да привлече вниманието на широката общественост към постиженията на българските предприятия в областта.

Първият етап е номиниране на кандидати за участие, като е допустимо фирма да се номинира и кама. Номинациите се приемат до 30 март 2012 г.
Наградите ще бъдат връчени по време на осмия Национален иновационен форум в края на м. май 2011 г.
До участие в конкурса се допускат всички активни фирми, без ограничение на сектора им на дейност, които имат успешно внедрена иновация за последните три години.

Номинираните кандидати трябва да попълнят карта за участие, в която описват иновативния си продукт, услуга или процес. След като бъдат оценени от експертна комисия, получилите най-висок резултат в групите „микро и малки предприятия” и „средни и големи предприятия”, ще бъдат посетени от експерти от Фондация „Приложни изследвания и комуникации”.
Финалният етап се състои от разглеждане на номинациите от жури, съставено от представители на министерства, научни и нестопански организации.

Конкурсът за иновативно предприятие се утвърди през годините като успешен формат за популяризиране на усилията на българските фирми да се развиват като канкурентоспособни и отговорни бизнес-партньори. 43-те наградени предприятия до този момент вече се радват на ползите от наградата – повишена разпознаваемост и доверие, повече биснес , но и отговорности.

Наградата е призната от Европейската комисия за най-добра национална практика за популяризиране на иновативното развитие.

за подаване на номинации на www.arcfund.net/index.php

 

 

Facebook comments