fbpx Витнам име сериозен интерес към български стоки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Витнам име сериозен интерес към български стоки

Витнам име сериозен интерес към български стоки

България има огромен интерес за сътрудничество с Виетнам както в областта на икономиката, така и в търговията и обмяната на опит. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с посланика на социалистическата република в България Ле Дък Лиу. Министърът посочи, че сред възможностите за успешно сътрудничество с Виетнам са бубарството, производството на вино и кисело мляко и обмяната на студенти.
България ще съдейства с необходимите документи за патентоване на българското кисело мляко за производството във Виетнам. По отношение на винопроизводството обаче нашите производители изпитват трудности в поддържането на достатъчни количества за големите международни пазари. Затова би било по-удачно Виетнам да изкупува наливно вино с определени параметри, което да се бутилира в азиатската страна под една марка, посочи министърът. По този начин би се гарантирало постоянното присъствие на качествено българско вино.
Предстои подписване на меморандум за сътрудничество между България и Виетнам в областта на земеделието, животновъдството и рибарството.

Facebook коментари