fbpx Камери ще следят за сигурността в Слънчев бряг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Камери ще следят за сигурността в Слънчев бряг

Камери ще следят за сигурността в Слънчев бряг

59 инфрачервени камери ще следят за сигурността в Слънчев бряг, а въвеждането им ще обезпечи безпрепятственото преминаване през места, където осветлението не е достатъчно или е умишлено прекъснато. 27 броя високоскоростни въртящи се камери и 129 камери за панорамно видеонаблюдение допълват високотехнологичната инфраструктура, с която ще се гарантира сигурността на туристите през сезона. Новост при видеонаблюдението е, че камерите вече ще записват 24 часа, а не както досега- само при отчитане на движение. На входовете и изходите на известния курорт ще бъдат монтирани записващи устройства, които ще следят и заснемат номерата на колите, движещи се в комплекса.
Освен с камери, спокойната почивка в Слънчев бряг ще бъде гарантирана и с повишена концентрация на полицейски сили. От 1 юни, когато се засилва и туристопотокът, в курортния комплекс пристигат над 220 командировани от вътрешността на страната полицаи.

От петнадесети април започва и приемът на заявления за извършването на редица услуги на територията на комплекса - таксиметрови, доставни, велорикши и файтони. Общият брой на такситата, които ще оперират на територията на „Слънчев бряг” АД ще бъде ограничен до 270. За да се контролира качеството на услугата и да се предпазят гостите на комплекса от измами, всички таксита трябва да носят стикер, издаден от „Слънчев бряг” АД, който ще гарантира тяхната легитимност. Той ще се дава срещу заплащане на таксата от 200 лв. без ДДС за целия сезон. Опасността от прекалено високи тарифи за превоз на км е избегната с въвеждането на максимално допустима тарифа, която ще бъде гласувана от община Несебър. Затегнатият контрол за извършване на таксиметрови услуги, който втора година ще бъде приложен на територията на Слънчев бряг, стана необходимост след многобройни оплаквания от страна на туристите за скандално високи сметки и арогантно поведение от страна на шофьори.