Стартира Roadshow 2011 с фокус системи за бизнес анализи

От България стартира IDC Business Intelligence Roadshow 2011, годишната регионална конференция на IDC, фокусирана върху системите за бизнес анализ. Тя започва на 20 септември в хотел Шератон, София. Събитието ще се проведе в 15 града в Централна и Източна Европа.

Основните теми са фокусирани върху подходите, чрез които натрупваните в компаниите данни могат да се превърнат в база за вземане на оперативни и стратегически решения и управление на бизнес резултатите. Ще бъдат представени и проблемно ориентирани подходи за области като управление на финансите, планиране, бюджетиране, маркетинг и продажби. Ще се дискутира избор на ключови индикатори за проследяване на резултатите, както и въвеждането на цялостен подход за управление на балансирана система от показатели.
Според анализ на IDC пазарът в Европа за системи за бизнес анализи ще нараства със среден годишен ръст от 5.3% за периода 2010 – 2014 г. Влиянието на "облачните" решения върху пазара на BI инструменти все повече ще расте. Вендорите, предлагащи тези приложения, набират скорост с посланията си за опростените процедури на поръчка (закупуване), стартиране, използване и поддръжка. Дори и без да предлагат услуги в "облаците", производителите ще наблягат в офертите си на лесното придобиване, инсталация, използване и поддържане на BI решенията.

Посетителите ще се срещнат с анализатори и професионалисти в областта на системите за бизнес анализи като Том Вавра, директор проучвания в IDC CEMA и автор на множество публикации за анализ на бизнес данни, аутсорсинг и корпоративен софтуер, Andy Stubley, вицепрезидент EMEA Sales във Vertica Systems и други. Лидери и крайни потребители от всички сектори на икономиката ще дискутират последните тенденции и ще споделят опит и умения.
Партньори на конференцията са лидерите в ИТ решения за бизнес анализи - IBM, SAP съвместно с BTS, HP съвместно с Intel, Oracle и Международният Институт за Бизнес Анализи (IIBA).

Facebook comments