fbpx Робо Лига България събира ентусиасти на състезание с роботи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Робо Лига България събира ентусиасти на състезание с роботи

Платформатаза развитие и обмен на идеи в областта на роботиката, Робо Лига България, за четвърта поредна година организира “Национално състезание по роботика”. Тазгодишното предизвикателство ще се проведе на 17 декември, в Интер Експо Център, София.

Целодневният робо-маратон ще предложи интересна и развлекателна програма, а състезанието с роботи ще се проведе в няколко различни дисциплини: мини сумо, следене на линия, супер линия, лабиринт по линия, 3D лабиринт и свободен стил, като новите две категории са:Drone arena и LEGO challenge.

Диман Михнев, един от организаторите на „Робо Лига България“ уточнява: “Всяка категория е препятствие за роботите и представлява технологично предизвикателство за отборите. Дисциплините са се утвърдили с времето като интерактивни и лесно достъпни, но понякога се превръщат в изпитание дори и за напредналите отбори. Забележително е как специалисти и любители от различни сфери, обединяват сили, за да покажат своето най-добро технологично решение”.

Основен спонсор на събитиетоса Вистеон Електроникс България ЕООД, които тази година, освен традиционните предметни награди, са подготвили и допълнителнa награда за студенти и ученици от 12-ти клас - специализирано обучение в областта на софтуера и електрониката. Вистеон подкрепя каузата на Робо Лига от години. Целта им е да събудят интереса на  младите към технологиите и роботиката и да покажат, че изучаването на технически науки е интересно и забавно:

“Радваме се, че за четвърта поредна година имаме възможността да сме част от събитието. Участието в Робо Лига България много помага на учениците и студентите при въпросите, свързани с професионалното им ориентиране и развитие. През годините доказахме, че в България има много талантливи хора. Вярваме, че българската младеж притежава потенциала да промени бъдещето на страната ни”, споделят от екипа на Вистеон.