fbpx Общественият борд на TELUS International в България подкрепи социалнозначими проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Общественият борд на TELUS International в България подкрепи социалнозначими проекти

Водеща снимка
Да

Общественият борд на TELUS International в България подкрепи социалнозначими проекти

На онлайн заседанието на Обществения борд на TELUS International в България. членовете на борда гласуваха за социалнозначими проекти в помощ на общностите, засегнати от COVID-19. В рамките на последната за тази година отворена покана за кандидатстване бяха подадени 98 проекта. Общественият борд подкрепи 6 от тях, които ще бъдат финансирани с общо 74 337 лева. С тях финансираните през годината проекти от фондацията на TELUS International стават общо 14. Всички те са в сферите на здравеопазване, образование и околна среда.

Подкрепените организации и проекти са:

Фондация Резонатор с проекта Air Collective 2.0, в помощ на 160 души медицински персонал в ковид-отделенията в страната. За тях фондацията ще произведе по иновативен метод CPAP предпазни маски във връзка с недостига на качествени предпазни, защитни средства за медицински персонал, лекуващ пациенти, диагностицирани с COVID-19. 

Фондация "Св. Николай Чудотворец" с проекта „Чуден свят“, чрез който ще бъдат организирани работилници и семинари за деца в защитената ферма „Чудната градина“, в град Добрич - социално предприятие за лица с увреждания. Проектът цели преодоляване на негативните последици от изолацията по време на COVID-19 за най-малките чрез дейности на открито и подобряване връзката им с природата, като същевременно се оказва подкрепа и на социалното предприятие.

„Българско общество по групова анализа и групови процеси“ с проекта #ШНОРХЕЛ - младежка програма за психично здраве по време на криза на Kabinet.bg. подкрепя младежи във възрастовата група 16-30 г., изпитващи психически затруднения и тревожност от различен характер, страхове, натрапчиви мисли, зависимости, неспособност за учене, работа и отношения, самотно майчинство. 

Фондация "Деца на борда" със своя проект за създаване на качествено онлайн съдържание за детска безопасност в колата в помощ на родителите.

Фондация АЙВЪР, с проекта „Равен достъп до здравни услуги диагностициране и насочване към лечение на Хепатит С за най-уязвимите групи“. 

Българска Хънтингтън Асоциация, с проекта „Редки болести и COVID-19“. Ще бъде създадена възможност за над 240 пациенти, засегнати от редки неизлечими заболявания, да получат в домовете си актуална информация и консултиране от експерти, в областта на редките болести. Т

 

facebook коментари