fbpx Microsoft Ventures е партньор на инвестиционни фондове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Microsoft Ventures е партньор на инвестиционни фондове

Microsoft ще си партнира с инвестиционните фондове Eleven и LAUNCHub. Настоящото партньорство предоставя изключителни възможности, тъй като има глобален обхват. За начало то ще се фокусира върху идентифицирането на стартиращи компании от региона на ЦИЕ, чиито проекти имат потенциал за пазарна реализация и растеж. Microsoft ще предостави свои международни експерти, които да се включат в менторските програми на двата инвестиционни фонда, ресурси за стартъпите като софтуерни инструменти, тестови устройства и поддръжка в подготовката на проектите им за представяне на международни пазари.

„Microsoft подкрепи стартъпите на Eleven oще от самото зараждане на акселератора със своята програма BizSpark. Това е причината да сме много щастливи, че дойде моментът да изведем партньорството ни на следващо ниво. Microsoft Ventures доказа, че развитието на иновативни бизнеси е от изключителна важност за корпорацията. Подкрепата, която Microsoft предоставя на стартиращите компании в Централна и Източна Европа под формата на експертиза и технологични ресурси е показателна за потенциала на стартъп екосистемата в региона. Изграждането на стабилна общност около нашите компании е една от основните ни цели и сме уверени, че партньорството ни с Microsoft е още една сериозна стъпка към постигането ѝ“, сподели Даниел Томов, управляващ партньор в Eleven.

За партньорствата на Microsoft Ventures корпорацията се обръща към най-обещаващите венчър фондове и акселератори, които имат ключова роля за местната и регионална стартъп екосистема. И двата инвестиционни фонда са партньори по YouthSpark програмата на Microsoft BizSpark, която предоставя софтуер и поддръжка на стартиращи компании.

„Microsoft представи BizSpark инициативата си като част от програмата YouthSpark преди повече от 3 години с идеята да помага на технологичните стартъпи в периода след създаването им. Днес, BizSpark осигурява ценна помощ на над 45 000 стартиращи компании по света, като в България те са над 200“. каза Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.