fbpx Детелина Смилкова, БАУХ: Колеги, когато сме заедно, сме силни! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Детелина Смилкова, БАУХ: Колеги, когато сме заедно, сме силни!

Есенната конференция на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) „Boosting People`s Potential“ приключи на 16.ноември с 4 интерактивни работилници, 2 майсторски класа, 1 ден с виртуална конферентна програма и 1 ден с присъствена конферентна програма. Равносметката от четирите конферентни дни е 43 лектори и водещи на интерактивни формати, 2 модератори и над 350 участници в различните формати.

„Никога досега не сме имали смелостта да ви предложим толкова разнообразно като формати събитие, с голяма продължителност и интензивност. Но решихме, че е време да опитаме да го направим. Вие ни вдъхновихте за това. Този път опитахме да отговорим на всички различни очаквания – работа в малки групи, споделяне на тенденции и данни, вдъхновение за нови подходи, споделяне на опит и работещи практики. Благодаря ви, че се отзовахте, благодаря ви, че за поредна година ни се доверихте и припознахте конференцията на БАУХ като вашето събитие!“, заяви на откриването на конференцията Детелина Смилкова, председател на Управителния съвет на БАУХ.

Интерактивните работилници дадоха на участниците идеи и конкретни инструменти, които лесно могат да приложат на практика. Темите бяха изграждане на екипна ефективност, губим ли потенциални таланти поради прибързани и погрешни заключения, какво действително означава партньор на бизнеса, каква е следващата стъпка в развитието ни като лидери. В работилниците участниците имаха възможност да се запознаят един с друг и да научат повече за опита на колегите.

Вторият ден на събитието виртуална програма сложи контекста. HR тенденции на глобално, регионално и локално ниво, изведени от данните на Boston Consulting Group, Mercer, GiGroup очертаха настоящите и бъдещите предизвикателства, добрите примери и практики, дадоха отговори на въпросите за очаквания на служителите по отношение на тяхното развитие и как работодателите могат да им отговорят.

Третият ден срещна участниците с огромния опит и вдъхновение на двама изключителни професионалисти, признати на международно ниво. Как подготвяме и овластяваме екипа си да води, да поема отговорност, да взима решения, как ставаме лидерът, от който хората имат нужда, за да разгърнат потенциала си, говорихме в Питър Докър, автор на книгата „Leading from the Jumpseat” и световно признат гуру в темата за лидерството. А защо бъдещето на ученето не е в обучение и кой е подходът към това да имаме учещи организации и мотивирани да се развиват хора, обсъдихме с Олимпия Меса, експерт с дългогодишен опит в темата за това как хората учат.