fbpx Продължава конкурсът "Дърво с корен" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Продължава конкурсът "Дърво с корен"

До 14 септември е крайният срок за подаване на номинации за конкурса „Дърво с корен“, в който се събират истории за дървета и хора, случки от близкото и далечно минало, свързващи чисто човешките преживявания със спомена за знаково дърво, което завинаги се е отпечатало в съзнанието и сърцето. Дървото-победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2015”, а други четирима от участниците ще бъдат отличени в допълнителните категории. Конкурсът е отворен за участници от всички възрасти, занятия и населени места, за всякакви формални и неформални организации и групи от хора, вкл. клубове (ученически или професионални), кръжоци, институции, фирми. Конкурсът има 5 категории:

- „Дърво с корен 2014“ - всички изпратени номинации участват в тази основна категория на конкурса.

- „Млад природолюбител” – в тази категория се приемат номинации за дърво или група дървета, които са засадени и/или чието развитие се подпомага и следи от деца, младежи, младежки групи, детски градини, училища, ученически клубове и кръжоци. 

- „Дървото на нашето семейство” – тук ще бъдат разглеждани предложения за дървета, които са засадени и/или грижата за които е семейна инициатива и традиция, в която водеща роля и участие имат децата с помощ от техните родители или баби и дядовци. 

- „Дърво с бъдеще” – в тази категория участват всички млади фиданки или отраснали дървета, включително застрашени от изчезване видове и сортове, за които някой се грижи и осигурява тяхното бъдеще.

- „Вековните дървета говорят” – категория за предложения за вековни дървета, намиращи се на територията на цялата страна, които са свързани с исторически събития или значими личности от нашето минало.

Снимки и разкази могат да се изпращат на tree@bepf-bg.org.