fbpx Отварят нов прозорец за финансиране на стартиращи фирми | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отварят нов прозорец за финансиране на стартиращи фирми

Нов Прозорец за кандидатстване за финансиране от 30 000 евро отваря Фондът за рисково финансиране LAUNCHub. Срещу това фондът получава минималнo дялово участие в стартиращи компании от дигиталния сектор от България и региона.
Крайният срок за кандидатстване е 2 юни, като този път е обявен и ранен такъв - до 23 май. Успелите да попълнят онлайн въпросника до тази дата получават по-високи шансове да се присъединят към програма та за ускорено развитие от на фонда, която ще започне през септември.

До момента фондът е инвестирал общо над 1,5 милиона евро в 19 компании от България и региона, чиято дейност е в сферата на информационните и комуникационни технологии. Сред тези компании са iMediaShare, Coherent Labs, Imagga, StorPool, Cinematic, Ucha.se и др.

Освен финансиране от 30 000 евро, компаниите които участват в програмата за ускорено развитие на бизнеса или т.н. Акселератор на LAUNCHub, получават и подкрепа от менторите и екипа на фонда, които помогaт за по-бързото развитие на бизнесa на приетата компания - чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства. Ако екипите покажат бързи резулатите те могат да получат и т.н. SEED, последващо финансиране - до 200 000 евро, което е и основния фокус на фонда. Допълнителни възможностите за ко-инвестиране се предоставят и чрез т.н. Ден на инвестира, който LAUNCHub организира. По време на събитието, компаниите на фонда представят бизнеса и прогреса си пред други потенциални инвеститори от Европа.