fbpx LinkedIn навърши 20 години, в България потребителите са над 1,2 млн. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

LinkedIn навърши 20 години, в България потребителите са над 1,2 млн.

930 млн. регистрирани потребители по света и с преминаването на границата от 1,2 млн. в България. Ръстът на национално ниво е 20% за малко повече от година, отбелязват в своя доклад за ползваемостта на платформата у нас от BookMark, първата българска агенция за LinkedIn маркетинг.

Според данните в доклада, над половината от родните потребители в LinkedIn са на възраст 25-34 години, която се смята и за най-активна по отношение на пазара на труда. Близо 200 000 ползват професионалната мрежа всеки месец, а 30 000 от тях са публикували съдържание през последните 30 дни. 

„Повечето потребители се изненадват, че LinkedIn е най-старата от големите социални мрежи, които ползваме. Именно затова вероятно е изненадващ и високият процентен ръст на платформата година след година“, отбелязва създателят на BookMark и преподавател по LinkedIn маркетинг Александър Кръстев и автор на статии по темата в списанието ни.

„Въпреки че е насочена изцяло към бизнес потребители, по време на пандемията LinkedIn беше мрежата, която подаде ръка на професионалистите по света с много нови безплатни функционалности и възможности за обучения, достъп до ресурси и до познанията на най-успешните предприемачи в цял свят. Виждаме, че това вече се отплаща с високо доверие и по-голяма активност.“, допълва той.

Като първата българска агенция, изцяло насочена към комуникация в LinkedIn, BookMark ще отбележи юбилея със серия от информационни ресурси за по-доброто опознаване на платформата. На сайта BookMark.bg/LinkedIn20 ще могат да бъдат открити интерактивни материали за историята на LinkedIn и за различни характеристики и начини, по които мрежата помага на десетки милиони бизнеси по цял свят.