fbpx Тайните на дълбокия океан на научния форум Ratio | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Тайните на дълбокия океан на научния форум Ratio

етикети

Дълбините на океана разкриват своите тайни на 11 ноември на Ratio форум . Водните басейни обхващат повече от 90 процента от биосферата на нашата планета и са дом на някои от най-ослепителните организми в света. 

С морския учен Луиз Алкок, гостите на събитието ще се гмурнат надълбоко в това водно царство и ще се докоснат до впечатляващи коралови екосистеми, дълбоководни калмари и октоподи. Тя ще разкрие чудесата на дълбокия океан, както и кои са еволюционните фактори, които са допринесли за удивителното разнообразие от живот в тази все още недостатъчно изследвана област. 

Луиз Алкок преподава зоология в Университета в Глазгоу. Работи по-различни проекти, но най-позната е работата ѝ в сферата на екологията и еволюцията на главоноги, обитаващи дълбоките зони на Южния океан. Тя е редактор на Зоологичния журнал на Linnean Society. 

Как огромното разнообразие на фауната в дълбините може да помогне на човечеството в различни сфери от криминология до медицина, ще разберете на форума Ratio.

Освен за новите разкрития около тайните на дълбокия океан, гостите на събитието ще се докоснат до звездите, ще се изправят пред проблемите, свързани със заливащото ни цунами от фалшиви новини и ще разгледат науката, но не като “запазена територия” за учените, а като интелектуално приключение за всеки жаден за знания.

Ratio форум ще се проведе на 11 ноември (събота) в Sofia Tech Park от 10:00 часа.

Програмата на събитието включва общо четири презентации, изложбена част и още изненади. Билети за събитието на сайта на организаторите Ratio.