fbpx BTL Industries с безплатни кардиологични прегледи в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BTL Industries с безплатни кардиологични прегледи в Пловдив

BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска апаратура в света, организира безплатни профилактични кардиологични прегледи в Пловдив. Събитието е поредната инициатива от информационната кампания „Вземи го приСърце“, която компанията стартира в началото на 2019 г. Прегледите ще се проведат в мол „Марково тепе“ с професионалната консултация на д-р Душко Шереметов от УМБАЛ „Св. Георги“ на 23 април (вторник) от 15 до 19 часа. Часовете се записват предварително онлайн тук.

Целта на кампанията „Вземи го приСърце“ е да повиши информираността на хората за потенциалния риск от сърдечно-съдови заболявания и необходимостта от чести прегледи, профилактика, активен начин на живот и балансиран режим на хранене. Тя стартира първо в София и цели да обхване няколко големи града в страната.

„Като един от водещите производители на кардиологична апаратура в света, за нас е приоритет и отговорност да информираме хората в България за опасността от сърдечно-съдови заболявания и да им предоставяме възможност за ранна диагностика. Революционните решения в медицината трябва да вървят ръка за ръка с разгръщането на социалното съзнание за грижа за здравето и честа профилактика. Затова инициирахме кампанията „Вземи го приСърце“ и я развиваме активно вече и в Пловдив“, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.

„Процентът на кардиологично болните в България нараства с всяка следваща година. Това поражда необходимостта от активно информиране на обществото и силна подкрепа от страна на медицинските и бизнес среди, обвързани с темата. Здравословната храна, спортните активности, разходките сред природата са само част от лесните правила, които можем да спазваме всекидневно, за да поддържаме общото си здраве и здравето на сърцето си“, заяви кардиологът д-р Душко Шереметов, който ще извърши прегледите в рамките на поредната инициатива от кампанията „Вземи го приСърце“.

В кардиологичното портфолио на BTL Industries влизат всички уреди, необходими за първичната диагностика на сърдечно-съдови заболявания като стандартно ЕКГ, ЕКГ холтер, холтер за артериално налягане, спирометър, стрес тест. Компанията разработва и единствени по рода си технологии като модула SDS, който подпомага превенцията на синдрома на внезапната сърдечна смърт. Той е причината за смъртта на около 40 000 българи годишно, включително и професионални спортисти. Чрез системата на BTL, която е част от стандартно изследване с ЕКГ, специалистите имат възможност да направят по-задълбочени изследвания и след диагностицирането на този синдром да се предприемат мерки, които да спасят живота на пациента. 

Друг уникален продукт е BTL Flexi, който е и най-новият кардиологичен уред на компанията. Това е 12-канален електрокардиограф с размерите на мобилен телефон, който предава висококачествен сигнал от изследването безжично на таблет или компютър. Той е изключително компактен и удобен за използване и извън лечебните заведения за преглед на хора, които нямат физическата възможност да отидат до болницата.