fbpx Безплатни облачни услуги за НПО от Майкрософт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Безплатни облачни услуги за НПО от Майкрософт

Неправителствените организации (НПО) у нас вече могат да се възползват от Office 365 for Nonprofits на Microsoft чрез Програмата за дарение на софтуерни продукти. В момента услугата е достъпна в още 41 страни и поетапно ще бъде активирана в общо 90 страни до юли 2014 г.

“Услугата представлява дарение за неправителствените организации на достъп до най-добрите съвременни облачни инструменти за производителност и екипна работа на Microsoft. По този начин компанията ще им помогне да спестят средства и време, като им осигури повече възможности да фокусират усилията си върху социално значимите каузи в сферата на здравеопазването, образованието и устойчивостта на околната среда“, заяви Жан-Филип Кортуа, президент на Microsoft International.

Според проучване, проведено от партньора на Microsoft в програмата за дарение на софтуер TechSoup Global, НПО посочват, че 4-те най-големи предимства на облачните системи са по-лесна ИТ администрация (79%), икономии на разходите (62%), по-ефективна работа в екип (61%) и сигурност на данните (54%).

В България от 4 години TechSoup Global се представлява от Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), която е асоцииран партньор на TechSoup и осигурява възможност на българските  неправителствени организации и читалищата да се възползват от предоставяните по програмата софтуерни дарения.

„Microsoft има дългогодишни традиции в сферата на филантропията, като предоставя на НПО сектора софтуерни дарения и парични помощи през последните 30 години. Office 365 for Nonprofits е нова, критична инвестиция на Microsoft към НПО общността в световен мащаб, за да могат неправителствените организации да рационализират своите ИТ и да насочат усилията си към социално значими каузи“, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.