fbpx Отбелязаха Международния ден на Мавруда в община Болярово | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Отбелязаха Международния ден на Мавруда в община Болярово

етикети

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев участва в отбелязването на Международния ден на Мавруда в община Болярово. Празникът на един от най-старите и древни сортове грозде у нас съвпадна с деня на град Болярово.

„Маврудът е един от традиционните родни сортове, който се отглежда по българските земи от хиляди години“, обясни земеделският заместник-министър. Той допълни още, че и в момента този сорт е сред най-отглежданите в района, като се нарежда на 5-ата позиция. По думите му неговите качества имат потенциал да разширят присъствието му сред лозовите масиви и да допринесат за икономическото развитие на региона. „Вярвам, че събития, като днешното подпомагат популяризирането на Мавруда и неговите винени свойства“, коментира аграрният заместник-министър.

„Искам да поздравя община Болярово за това, че се включва в отбелязването на този ден и да подчертая още, че районът е известен с развитото си земеделие, и по-конкретно растениевъдството“,  заяви Георги Събев. И посочи, че общината е и пример за модерен европейски град, благодарение на реализираните от местната власт редица успешни проекти.

Заместник-министър Събев поздрави жителите и гостите на Болярово по повод празника на града и им пожела да продължат да съхраняват и надграждат местните традиции.