fbpx Косово иска да внася храни от България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Косово иска да внася храни от България

Косово иска да внася храни от България

Косово се интересува от внос на храни от България. Това обяви министърът на земеделието, горите и развитието на селските райони на Косово Блеранд Ставилечи след срещата си с българския министър на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Прищина. „Заинтересoвани сме от увеличението на търговския стокообмен”, каза министър Ставилечи. „Освен това Косово търси възможности за чужди инвестиции. Надяваме се да създадем и джойнт венчър предприятия в Косово с българско участие”, допълни още той.
Двете страни могат да си сътрудничат във ветеринарното дело, поземлените отношения и горското стопанство. България може да осигури на Косово пшеница, олио, млечни продукти, птиче месо, яйца, брашно, захар и зърнени изделия.
Министър Ставилечи обясни, че Косово върви към облекчаване на административните и бюрократичните пречки пречки за бизнеса. В момента има пречка с ветеринарните и фитосанитарните сертификати, които не са синхронизирани между двете страни. Министрите обещаха, че Българската агенция по безопасност на храните и Косовската агенция по ветеринарен контрол започват да работят за изчистването на проблема.

Facebook коментари