fbpx Технологичната компания Аксенчър България ще разкрие над 60 работни места в Русе | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Технологичната компания Аксенчър България ще разкрие над 60 работни места в Русе

Мениджъри на ключови позиции в Технологичния център на Аксенчър в България посетиха Русе и се срещнаха с кмета на Общината – Пенчо Милков, за да обсъдят възможностите за сътрудничество в областта на информационните технологии и в подкрепа на специалисти в сферата от града. Срещата е част от стъпките, които компанията прави в посока разширяване на обсега на своята дейност и разкриване на отворени позиции за дистанционна работа в Русе, сред които: Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и други.

Развитието на таланта на специалистите с утвърден интерес в ИТ сферата е една от основните политики, част от корпоративната култура на Аксенчър. Стъпвайки в Русе, компанията си поставя за цел да търси начини за ангажиране на местната общност, като регулярно се включва в инициативи на Общината, и да разраства списъка с отворени позиции в града, с цел създаване на повече възможности за професионална реализация и подобряване на стандарта на живот на специалистите в региона.

В дългосрочен план, Технологичният център на Аксенчър у нас ще се стреми да разшири своята дейност на местно ниво, като предоставя и финансова подкрепа на част от студентите в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“. 

„Аксенчър предлага множество възможности за личностно и професионално израстване в една изключително перспективна индустрия, основана на иновации в сферата на информационните технологии. Ние ценим таланта на всеки, който иска да се развива в нея, и в същото време знаем колко важна е инвестицията в кадри в по-малките градове.

Намерението ни е в следващата година и половина да разкрием над 60 работни места в Русе и региона, като дадем още една причина на хората, които ги заемат, да работят и да се развиват в града. Желанието ни е да достигнем до утвърждаването на 100 работни места за периода. Ключов стимул за кандидатите ще бъде и заплащането, което не се различава от това на специалистите в София или Пловдив,“ сподели Петър Торнев, директор на Технологичния център на Аксенчър в България.