fbpx Железопътен фотографски конкурс избира най-добрите снимки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Железопътен фотографски конкурс избира най-добрите снимки

Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) традиционно организира Европейски железопътен фотографски конкурс, в който могат да вземат участие и любителите на железопътния транспорт в България. Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене на пътуващите с влак и да разпространи позитивния имидж на железниците в Европа като устойчив и безопасен транспорт, представени като неразделна част от една по-екологична, интелигентна и свързана транспортна система.

Както всяка година, от изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 снимки, подчертававащи темата на фотографския конкурс: „Бъдещето е железопътно: по-екологично, интелигентно и свързано” във връзка с отбелязването на 2021 г. като Европейската година на железопътния транспорт. Избраните фотографии ще бъдат представени на изложба по време на Европейските железопътни награди CER/UNIFE в Брюксел, с която ще се отбележи края на Европейската година на железопътния транспорт и пътуването на експрес „Свързана Европа“, който обиколи цяла Европа с послание за развитието на железопътния транспорт.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите фотографии на официалната интернет страница на CER на следния електронен адрес: https://www.cer.be/www.cer.be/forms/railway-photography-contest. На този адрес участниците трябва да попълнят регистационна форма за конкурса, а за всяка от снимките е необходимо да бъдат посочени дата и място на заснемане.

Крайният срок за изпращане на снимките е 30 ноември 2021 г.

Фотографиите на печелившите участници ще бъдат публикувани на официалната интернет страница  на CER с посочени имена на фотографите и техните държави, като отличените в съревнованието ще получат парични награди.

През последните няколко издания на конкурса в отличените фотографии вече традиционно присъстват и български участници, като през 2019 г. сред избраните са трима българи. 

Снимка: Симоне де Паулис, един от миналогодишните победители