fbpx Този сезон европейците ще почиват в родните си държави | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Този сезон европейците ще почиват в родните си държави

Тази година се очаква повече екскурзианти от Европа да почиват в собствената си държава. Тенденциите при пътуванията по време на ваканционния период, базирани на изследване на Евромонитор, показват, че през 2014 г. ще има увеличение от 114% на почиващите европейци в страната им – над два пъти повече от хората, които са изкарали ваканцията си в собствената си държава през 2013 г. Очакваните 1.14 милиарда почивки в родните държави водят до предположението, че европейците предпочитат неща и места, които познават, когато стане въпрос за най-приятно изкарване на отпуската. Франция води класацията на страните, в които местните хора ще почиват вместо в чужбина, следвана от Испания, Германия, Великобритания и Украйна.

През 2013 г. повече от двама на всеки пет европейци са изкарали основната си почивка в собствената си страна, като по-малко от една пета от тях са се осмелили да излязат от ЕС.

Европейците търсят познати и сигурни източници на информация още от самото начало – над половината (56%) казват, че препоръките от приятели, колеги и роднини са най-важни, когато планират пътуване. И дори когато решат коя ще е крайната дестинация, продължават да търсят сигурност и комфорт в своите развлечения и дейности – през 2013 г. близо половината (46%) европейци са избрали да почиват на плажа вместо на някое по-авантюристично място.