fbpx Windows 10 вече е достъпна в 190 държави по света. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Windows 10 вече е достъпна в 190 държави по света.

Днес Майкрософт обяви, че Windows 10 е вече достъпен като безплатен ъпгрейд и също така за нови персонални компютри и таблети. Windows 10 включва иновации като Cortana, Xbox приложението и Microsoft Edge, за да осигури едно познато, по-лично и продуктивно преживяване.

Най-сигурният Windows, който някога е имало – Windows 10 – се предлага като услуга и автоматично синхронизира последните иновации и ъпдейти за защита. Windows 10 предлага едно и също преживяване за всички устройства, които потребителите ползват – персонални компютри, таблети, мобилни телефони, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens – с повече от 2000 устройства или конфигурации, които вече се тестват. Новият Windows Store и Windows Software Development Kit са също вече достъпни, откривайки новите възможности на приложенията в Windows 10.

Хората по цял свят ще отбележат старта на Windows 10 днес на специални фен празненства в 13 държави и посредством нова, целогодишна инициатива, която ще отдаде почит на хора и организации по цял свят, които с ежедневната си работа правят света едно по-добро място. Майкрософт дава възможност на хората да споделят как те самите правят света по-добро място - #UpgradeYourWorld, и същевременно да гласуват за глобална неправителствена организация, която да получи финансово дарение, като просто тагнат тяхната социална кауза, използвайки #UpgradeYourWorld и #vote в Instagram, Facebook или Twitter.

“Днес започва нова ера за Windows. От самото си начало Windows 10 е уникален – изграден с обратна връзка от над пет милиона фенове, представен като услуга и предложен като безплатен ъпгрейд,” каза Тери Майерсън, изпълнителен вицепрезидент на Windows and Devices Group, Майкрософт. “Windows 10 идва с нашата визия за по-личен, естествен, мобилен и сигурен досег на потребителите с технологиите. Заедно с нашите партньори ние се радваме да предложим най-добрия Windows за всички времена, който ще помогне на хора и организации по света да правят уникални неща и да постигат повече.”

Windows 10 е бърз и добре познат – със завръщането на Start менюто и Live Tiles за незабавен, streaming ъпдейт на най-значимото. Windows 10 е най-сигурният Windows, който Майкрософт е предлагал на пазара до момента, с подобрения в Windows Defender и SmartScreen за защита срещу вируси, злонамерен софтуер и фишинг; с иновативни подобрения като Windows Hello3, който предлага бърз и безопасен log in, без необходимост от парола. Актуалността на Windows 10 е също много лесна за поддържане, тъй като безплатните ъпдейти ще позволят на хората да разполагат с най-новите предимства и актуализации за сигурност за жизнения цикъл на тяхното устройство.

Windows 10 е по-личен и допринася за по-висока продуктивност – с глас, писалка и тъч команди, за естествено взаимодействие на потребителите с техните компютри. Windows 10 e проектиран да работи перфектно с Office и Skype и позволява преминаването между различни приложения и успоредно с това запазва порядъка, благодарение на Snap и Task View. Windows 10 предлага множество иновации, включително:

• Cortana, личният дигитален асистент – винаги помага да намериш точната информация в точното време;

• Новият Microsoft Edge браузър позволява на хората да браузват бързо, да четат, да отбелязват и споделят неща от интернет;

• Интегрираното Xbox приложение предоставя предимствата на Xbox за Windows 10, като съчетава в едно приятели, игри и постижения за Xbox One и Windows 10 устройства;

• Continuum оптимизира приложенията и се представя еднакво добре както в тъчскрийн, така и в десктоп режим;

• Вградени приложения, включително снимки; карти; новото музикално приложение на Майкрософт - Groove; филмови и ТВ оферти. С OneDrive файловете могат да бъдат лесно споделяни и поддържани актуални за всички устройства на потребителите;

• Приложението Microsoft Phone Companion позволява iPhone, Android или Windows телефон да работи безпроблемно с Windows 10 устройства;

• Всички нови Office Mobile приложения за Windows 10 таблети са достъпни от днес в Windows Store. Разработени за работа в движение - Word, Excel и PowerPoint приложенията предлагат цялостно, touch-first преживяване за малки таблети. Напълно обновеното OneNote приложение идва предварително инсталирано на Windows 10, за да посрещне необходимостта от водене на дигитални бележки. Предстоящото анонсиране на Office десктоп приложенията (Office 2016) ще включва най-богатия набор от функционалности за създаване на професионално съдържание. Проектирани за прецизността на клавиатура и мишка, тези приложения ще бъдат оптимизирани за по-голям компютърен екран, лаптопи и 2-в-1 устройства, като Surface Pro.