fbpx Здрав рок разтресе Севлиево | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Здрав рок разтресе Севлиево

Третото издание на Националния рок фест „Хоталич“ – Севлиево‘ 2019 се оказа най-успешното досега и доведе в средновековния град рекорден брой фенове на рока. Всички изпълнители дадоха максимума от себе си, а публиката беше в екстаз през цялото време от първата до последната минута. Уникален звук огласи крепостните стени на „Хоталич“ и накараха гостите на фестивала да се чувстват специални и на правилното място.

Приятните изненади започнаха още през първата вечер. Дебют на голяма сцена беше изпълнението на севлиевската група Bazooka Giganta. „Изключително благодарни сме за възможността, която Община Севлиево ни предостави - да излезем на сцената в родния си град и да подгреем публиката за едни от най-добрите музиканти в страната. За нас беше мечта да пеем на рок фест „Хоталич“ - благодарим за поканата и за чудесната организация“, споделиха развълнувано музикантите. Последва зверското изпълнение на John Steel с David Reece, а точно преди хедлайнерите на сцената се качиха ERIDAN, които оставиха публиката без дъх, появявайки се с новия си вокалист Тони Иванов, за когото феновете още говорят. Хумор в паузите, контакт с публиката и незабравимо изживяване за всички присъстващи на фестивала дадоха музикантите преди катарзисното изпълнение на ODD CREW. С ръце към висините и сърца, пълни с рок, всички се насладиха на магичния барабанен ритъм на Боян Георгиев – Бонзи, който почти ритуално ги покори с ритъм. 

Вторият фестивален ден започна с изненади от самото начало. Групата, създадена заради чистото удоволствие от музиката - Drun4fun, излезе на сцената с вокалист Людмила Станева-Локо. Талантливата съпруга на Стенли спечели сърцата на публиката моментално, а присъствието й на сцената я направи всеобща любимка. Заедно с „Балканджи“ феновете пяха „Бела девойка“ и подгряха за рок кралицата Милена. Още с появата й феновете пощуряха и запяха в един глас хитовете на цяла една епоха в бг рока. Наздравици пред сцената, фенове зад микрофона и много спомени съпътстваха изпълнението на Милена, която по своя ексцентричен начин вля нов живот в многохилядното множество.

Вечни авторски хитове, парчета на рок легенди и руски рок представиха след нея музикантите от „Конкурент“. Публиката вдъхновено се включи в хитовите изпълнения  и чу повечето от парчетата в новия им албум “The hard way”. „Благодарим на кмета д-р Иван Иванов и на Община Севлиево за поканата и за невероятната организация. За нас Севлиево е любима дестинация и е удоволствие да излезем пред тази заредена публика на това специално място”, признаха си конкурентите от сцената. 

В късните часове на вечерта дойде и моментът, който всички очакваха с нетърпение – изпълнението на „Фондацията“. Те обявиха пред феновете, че излизането им на сцената на рок фест „Хоталич“ е първият им концерт по повод 75-та годишнина на Кирил Маричков, която „щурецът“ ще празнува шумно през октомври. Toй обърна поглед назад към началото на кариерата си и разказа на публиката историята на песента „Зодия шурец“, разказа за любовта към музиката и затова как в крайна сметка песента му е донесла късмет - една от причините да я изпълни днес край стените на крепостта „Хоталич“. Петимата великани на сцената поздравиха общинското ръководство за добрата организация и за това, че успява да организира безплатен фестивал на такова високо ниво за трета поредна година. Славчо Николов, който пя в първото издание на фестивала с групата Б.Т.Р.,  поздрави от сърце организаторите. „Бях тук преди 2 години, тук съм и сега и изключително много се радвам да видя толкова много хора. Това, което прави Община Севлиево за хората, е похвално”, сподели музикантът, а всички бяха категорични, че това издание на фестивала дълго ще се помни.