fbpx Жените отделят повече време за подаръци за Св. Валентин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Жените отделят повече време за подаръци за Св. Валентин

Св. Валентин е предпочитан празник за хората на възраст между 25-34 години, а жените са по-активни в опитите да зарадват своите половинки по данни от онлайн магазин – 54%. Интересен факт е, че 39% от посетителите са на възраст между 25-34 години, а делът на по-младите (18-24 г.) е едва 13%.

Запазва се и тенденцията от края на 2014 г. все повече потребители да търсят стоки чрез мобилни устройства. Близо една четвърт от посетителите на онлайнмагазина са използвали смарт устройства (23%), като за миналогодишната кампания за Св. Валентин този дял е бил едва 13%.

Забелязва се и сериозен ръст при поръчките на определени категории подаръци за празника – бижута и часовници (+89%), малки уреди и аксесоари (+67%), лична грижа (+65%), красота (+53%). Най-купуваните подаръци за Св. Валентин са били луксозните колиета, парфюмите, както и машинки за постригване и преси за коса. Традиционно желани са и плюшените играчки, като и книгите. Най-обичаните заглавия за празника са „Нещата, на които не ни учат в училище“, „Разбито сърце и спагети“ и „Петдесет нюанса сиво“.