fbpx Владислава Вълкова - Лупо зад волана на KIA Xceed | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

 

Владислава Вълкова - Лупо е музикант по образование и художник по душа - цветна, усмихната, харизматична и изключително талантлива в не една област. Ние лично я харесваме заради това, че умее да разпалва любовта ни към чантите по неповторим начин, създавайки PLIK - не просто марка, а лайфстайл концепция, превръщаща чантата от ежедневен аксесоар в начин на себеизразяване.

Точно с няколко такива емблематични и ярки аксесоари, Владислава се появи на уречената за снимки среща и ни накара да мечтаем. Начинът, по който правилната чанта може да ни накара да се почувстваме, е неописуем, а Влади добре знае това и създава емблематични образци. PLIK-чантата дължи статута си не на маркетингови стратегии, а на качеството и майсторството, с което е изработена, за да изглежда толкова добра години след деня, в който е носена за първи път. Владислава определено знае каква е формулата за това, както
и поне дузина формули за живота, които сподели с нас.

 

Време за път навътре, не навън...

Напоследък ежедневната ми скорост е 10, макар че с годините все повече се уча на моменти да намалявам скоростта, да отбивам и осъзнато да спирам. Да си имам само мое време за път навътре, не навън!
Да преживявам, да съзерцавам, да мълча… Това пътуване навътре много често се случва именно по време на пътуванията навън. Обикалям колкото се може по-далечни земи и прекарвам времето си в колекциониране на моменти, миризми, звуци, картини, които се запечатват в съзнанието ми и за мен тези бягства са жизненоважни.

На този етап от живота си съм емоционална, непримирима, откровена, експресивна… но все повече се уча да бъда тиха.

Жената е най-красива, когато е истински щастлива

Жената е най-красива, когато е истински щастлива, а измерението на щастието е много сакрално и лично за всеки. Когато душата е в мир, когато светиш, обичаш, летиш, си красив. Аз лично се уча да приемам физическите несъвършенства и да съм спокойна и щастлива с тях, да живея добре в кожата си и да храня очите, сетивата и душата!

 

Силата на жената е в умението й да обича, да се грижи, да дава

Все повече забравяме да бъдем меки, нежни, витални, а именно там е скритата сила на жената, създадена да съблазнява, да създава, да се грижи. Любовта е велика сила!

Мъжът е любов, но и partner in crime

Първо той е любов, за да искам да давам и да има споделеност. Без любов за мен всичко останало отпада. Мъжът е стълб, скала, опора, баща на дете, любовник, партньор в битките, но и partner in crime!
Недопустимо е мъжът да бъде потисник Вече има достатъчно много жени, които управляват бизнеси, капитали и животи с твърда ръка и размах. Еманципирани, силни, образовани и умни, те постигат успехи на световно ниво и заемат ръководни постове. За съжаление обаче, все още има и едни жени, които са потискани, поставяни в ъгъла и дискриминирани от работодатели, обществени порядки или дори от собствените си мъже. При нас, това, че живеем на Балканите, като че ли, в някои прослойки, придава нормалност на това потисничество, което е недопустимо!

Аз съм далеч от корпоративните среди и нямам наблюдения “отвътре” чисто на работно професионално ниво дали има професионално неравенство между жените и мъжете в България, но в световен мащаб, все по- високо вдигнатите глави на жените от всякакви прослойки и социален статус показват, че има напредък и се върви в правилната посока. Като цяло свободата на словото, равните права, надигналите се движения и организации против сексуалните посегателства, физическото и психическото осакатяване на жени, са факти, срещу които в 21.век е срамно да се „борим“.

 

Важните неща в живота ме намират сами

Аз създадох PLIK в един много важен момент в живота ми - раждането на сина ми. Тогава сякаш се рестартирах и имах нужда от ново изразно средство след музиката. Впуснах се и просто оставих нещата да се случват плавно, спокойно и от само себе си. Никога не съм имала свръх амбиция да правя нещо на всяка цена, затова не съм и имала нужда да избирам между кариера и семейство. Сякаш през целия ми живот важните неща са ме намирали сами! За мен семейството, ваканциите ни, пътуванията, споделената хубава храна, изминатите пътища, цялата тази осъзнатост на „сега“ са много смислени и важни. За щастие, работата и мислите ми за бранда ми са 24/7 и това е повече страст, отколкото задължение. Марката се развива и разраства, продаваме навсякъде по света. Има срокове, отговорности и е нужна грижа, но засега съм организирала нещата така, че да мога да си вземам моето време и да не се налага да правя компромис с нито едно от двете.

Със сигурност има още много, много неща, които мога да постигна, но както вече споменах, за мен нищо не е на всяка цена. Аз възприемам времето до тук като извървян път, като „моят път“ и за мен е много важно да го извървя достойно, щастливо и леко, без излишен стрес и без непрестанно искане на още. Имам идеи, които ще разгръщам занапред.

 

Свободата да бъда „аз”, да мечтая, да плача, да се страхувам...

Едно от най-важните неща за мен в този живот е свободата да бъда „аз“. Затова имам PLIK, където отговарям сама пред себе си и пред никой друг, където аз нося отговорностите, решенията, грижата, но и успехите.
Тук имам свободата сама да задавам темпото на моя екип и да решавам как и до къде искам да стигна, кога ще има нов модел или нова колекция. Пътувам колкото е възможно повече и това е моето време, в което намирам баланса и храня душата си!
Плача рядко, повече от радост. Страхувам се, по-скоро съм разочарована от това, накъде изобщо върви света и какво оставяме на децата си.

 

Super Driver

Аз буквално живея в колата и съм най-мързеливият пешеходец на света. Вървя с километри само когато пътувам и съм във ваканция, но в работното ми ежедневие не слизам от колата и спирам винаги възможно най-близко до там, където трябва да отида. Признавам, че е лош навик, но това съм аз…Иначе съм боен шофьор и съм имала доста интересни случки с мъже, които си мислят, че са преценили капацитета ми, само защото са видели, че съм жена. Както ме нарече една приятелка от Белград - super driver.

 

Накъде?

Ако сега ми дадете нов автомобил, бих потеглила с моите хора към Португалия.

 

текст: Пепа Попова, снимки: Владимир Стоянов

 

Когато се срещнахме с Владислава, тя беше сред първите в България, която седна зад волана на новия градски кросоувър KIA XCeed. Въпреки че не предлага задвижване 4х4, моделът комбинира практичността на SUV със спортния пакет и динамично управление на хечбек. Обширното интериорно пространство и големият багажник биха събрали поне две дузини от елитните чанти на Владислава. Големият 12,3-инчов високотехнологичен, изцяло дигитален инструментален панел с отлична видимост дава необходимата за шофьора информация по възможно най-интелигентния и лесен за разчитане начин. Навигационната система се проектира на голям 10,25 инчов таблет.
Таблото е изработено от сатиниран хром, което създава усещане за изискана премиум атмосфера, тапицерията от плат, изкуствена или естествена кожа завършват изискания стил. А екстериорните цветове?
Избор между цели 12!