fbpx PCR тест | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

PCR тест

Считано от 20 декември, всички пристигащи в Австрия лица, които са ваксинирани или са преболедували Covid-19, но нямат отрицателен PCR тест или не са получили бустерна доза ваксина, ще бъдат поставени под карантина, от която могат да се освободят след представен негативен PCR тест.
До 29 октомври се провежда Европейската седмица за безопасност и здраве при работа.
От днес българските граждани ще бъдат допускани в Турция през всички граници без тест срещу COVID-19, ако разполагат с документ за извършена ваксинация срещу коронавируса или с документ, че са преболедували болестта в рамките на последните 6 месеца. По информация на дипломатическата ни мисия в Анка
Европейската комисия предложи днес промени на препоръките за противоепидемичните ограничения в ЕС, свързани със свободата на движение, предава БТА. Комисията отчита, че обстановката се подобрява и предлага държавите от ЕС постепенно да облекчат мерките за пътуване.
Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите в страната. Предложили сме три възможности - сертификат за ваксинация, негативен PCR или сертификат за наличие на антитела.
Германските туристи отменят пътуванията през уикенда до Балеарските острови заради цената на задължителните PCR тестове и в двете посоки, съобщава majorcadailybulletin. „Тези мерки ще доведат до намаляване на туристите от четвъртък до неделя и се очаква да бъдат отменени около 30% от полетите“, ком
Разходите за ПСР тестове на служители, командировани в чужбина, ще се покриват от работодателя.
“Невъзможно е да се подготвим за пътуване, щом правилата се променят ден за ден. Обикновено при някакви забрани или въвеждане на изискване като PCR тест се дават няколко дни толеранс, за да могат хората да се подготвят.
Считано от 11.01.2021 г., при влизане на цялата територия на Федерална Ребулика Германия от рисков регион, в това число и България, се въвежда задължително представяне на отрицателен PCR тест при пристигане.
От 1 септември чешките туристи ще пътуват до България без PSR тест и карантина.