fbpx Германски туристи масово отказват пътуванията си до Майорка, заради задължителен PCR | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Германски туристи масово отказват пътуванията си до Майорка, заради задължителен PCR

етикети

Германските туристи отменят пътуванията през уикенда до Балеарските острови заради цената на задължителните PCR тестове и в двете посоки, съобщава majorcadailybulletin.

„Тези мерки ще доведат до намаляване на туристите от четвъртък до неделя и се очаква да бъдат отменени около 30% от полетите“, коментират германските туроператори.

Тези промени принудиха хотелиерите да преосмислят плановете си за отваряне на хотелите и някои компании вече са решили да отворят по-малко хотели от веригите си.

„Не можем да работим с толкова много промени и несигурности, които също имат отрицателно въздействие върху икономиката и работните места“, казва говорител на хотелските вериги. "В зависимост от начина, по който се развиват резервациите през следващите дни, може да се наложи да групираме туристи в един или два хотела".

"Това ще бъде общата тенденция, докато ваксинациите не приключат във всички страни, а в момента те са много ниски, което притеснява цялата индустрия", казва говорител на TUI, FTI, Alltours, Schauisland Reisen и DER Touristik.

Туроператорите коментират, че германското правителство е казало на авиокомпаниите да не допускат хората да се качват на самолета без отрицателен PCR тест и ги е предупредило, че ще има последствия, ако не се съобразят.

Новите мерки трябва да влязат в сила от 30 март, но е възможно да бъдат въведени в неделя, 28 март.

"Изправени сме пред много нестабилна ситуация и това е пречка за туристическата дейност, която тепърва започваше да се възстановява на Майорка и това ни тревожи. Радостта не продължи дълго, но случилото се е по-добре от налагането на карантина", каза изпълнителният директор на FEHM Вицепрезидент, Мария Хосе Агилу. „Отново сме почти на начално ниво, без достатъчно ваксини. Тази нестабилност може да ни върне в същото положение като миналата година до юни или юли".