fbpx Intel ще инвестира $300 млн. за нови проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Intel ще инвестира $300 млн. за нови проекти

Intel ще инвестира $300 млн. за нови проекти

Intel Corporation обяви редица технологични усъвършенствания и инициативи, насочени към ускоряване на компютърните технологии към следващото измерение. Анонсите включват модула Intel® Curie™, хардуерен продукт с размерите на копче за носими (wearable) решения; нови приложения за Intel® RealSense™ камери, включващи роботи, летящи мулти-коптер дронове и 3-D увлекателни изживявания; и широка нова инициатива Diversity in Technology, която включва инвестиция от $300 милиона за насърчаване на повече разнообразие в Intel и в рамките на технологичната индустрия като цяло.

“Възходът на нови персонални компютърни изживявания, интелигентни и свързани устройства, и революцията на носимите технологии предефинират отношенията между потребителите и технологията,” каза Браян Крзанич, главен изпълнителен директор на Intel по време на Международно изложение за потребителска електроника в Лас Вегас. “Нашата цел с технологиите на Intel е да помагаме за решаването на реални проблеми и да създаваме възможности за изживявания, които са истински желани от хората и бизнес организациите. За да направим това, ние също трябва да правим повече, за да водим ръста на разнообразието и интеграцията в рамките на технологичната индустрия. Жените и недостатъчно представените малцинства ще продължават да играят по-голяма роля като потребители, инфлуенсъри, създатели и лидери.”

Браян Крзанич обяви инициативата Diversity in Technology initiative. За да подкрепи тази инициатива, Intel си е поставила смела нова цел в сферата на наемането и задържането на служители, за да постигне пълно представяне на жените и недостатъчно представените малцинства в Intel до 2020 година. Пълното представяне означава, че работната сила на Intel в САЩ ще бъде по-представителна за талантите, които са на разположение в САЩ, включително по-балансирана представителност при старшите лидерски позиции.

Intel също така планира да инвестира $300 милиона, за да помогне за изграждането на голяма група инженери и компютърни учени от женски пол и от недостатъчно представените малцинства; да подкрепи активно наемането и задържането на повече жени и представители на недостатъчно представените малцинства; и да финансира програми в подкрепа на по-позитивно представителство в рамките на технологичната и игровата индустрии.