fbpx DS WORLD PARIS отваря врати за изложба фотографии с Ив Сен Лоран | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

DS WORLD PARIS отваря врати за изложба фотографии с Ив Сен Лоран

От откриването си през 2013, DS WORLD PARIS поставя под прожекторите изкуството в най-различна форма. Под покрива му се пoсрещат вече установени и формиращи се френски артисти, които показват свои творения, вдъхновени от марката DS. От 11 юни до 10 септември, DS WORLD PARIS отваря врати за една от най-емблематичните фигури в света на модата: Ив Сен Лоран. Експозицията проследява живота и творческия път на известния дизайнер през погледа на фотографа Пиер Була и дъщеря му (Александра Була) - от неговите първи стъпки в Диор до последното му шоу в центъра Помпиду, Париж. Снимките свидетелстват за богатството и престижа на една от водещите френски марки в областта на модата.

След експозиция от света на луксозната бижутерия със SWAROVSKI, DS WORLD PARIS посреща изложба фотоси на Ив Сен Лоран. Един от най-известните модни дизайнери, Сен Лоран разширява влиянието на френската мода по света със своите дръзки и авангардни творения. Неговите колекции са неизменна част от историческото и творческо наследство на XX век.

ИВ СЕН ЛОРАН ИЛИ НОУ-ХАУ ПО ФРЕНСКИ

“За DS WORLD PARIS е огромна чест да посрещне експозицията, организирана от престижната Фондация „Пиер Берже - Ив Сен Лоран”, чиято история е олицетворение на елегантност и шик в стил Париж. През лятото, DS WORLD PARIS ще отдаде дължимото на авангардния дух и креативен гении на Ив Сен Лоран. Ценности, които се споделят и от марката DS,” Жулиен Фо, директор на DS WORLD PARIS.

Работата на Ив Сен Лоран се свързва с много емблематични дамски дрехи, включително палтото с дължина три четвърти, смокинга, шлифера и гащеризона. Дизайнерът е революционер в модата на XX век и най-вече гардероба на съвременната жена.

Изложбата в DS WORLD PARIS проследява почти 40 години от дизайна на висша мода и ноу-хау на Франция, от първите стъпки на Сен Лоран в Диор, преместването му на улица Спонтини и след това на Марсо, където се намира модна къща Сен Лоран от 1974. В изложбата участват 36 фотографии, които ни потапят в света на дизайнера. Имаме възможност да посетим ателиетата и да усетим вдъхновението зад кулисите по време на грандиозните ревюта, които правят Сен Лоран известен по целия свят. Експозицията показва как дизайнерът се подготвя за тези спектакли като напасва някоя дреха или пък работи сам. Тя ни показва част от живота на един от най-мистериозните и вълнуващи представители на френската модна индустрия.

DS WORLD PARIS И ИВ СЕН ЛОРАН: ДНК - ЕЛЕГАНТНОСТ

В сърцето на ‘златния триъгълник’, в 8ми район на Париж, DS WORLD PARIS отбелязва 60-годишнина на креативния дизайн, намиращ израз в историята на автомобилите на Марката. Витрина за създаване на нови преживявания, DS WORLD PARIS е домакин за произведенията на хора на изкуството от различни сфери от откриването си през 2013. Всички гости, участващи в тези прояви споделят ценностите и начина на живот DS.

DS и YSL също споделят едни и същи ценности – авангарден дизайн и съвършенство. Двете качества, които символизират духа и елегантността на Париж, са в основата на изграждането и на двете легендарни компании. Този хоу-хау присъства във всички нива на DS – от дизайна на автомобилите до изключителните им кожени интериорни решения. DS и YSL се свързват с френската креативност. И за двата бранда е характерен антиконформизмът и предпочитанията към новото. Те вече са представяни заедно в рекламата за лансирането на DS 3 Cabriolet, където присъства Ив Сен Лоран и в изложба през 2010 в Гранд Пале, Париж, където бяха представени над 300 модела на дизайнера.